Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikhistorie – 40 jaar Holland Diving in beeld

Veertig jaar duikhistorie en pionieren in beeld op Pinterest – Holland Diving laat zich zien!

Het zal je waarschijnlijk niets zeggen als je nog niet zo ‘lang’ duikt, maar Holland Diving/Holdive International (1968-2008) was een begrip in de Nederlandse duikwereld. Pioniers Lothar en Bob de Bruijn openden in 1968 hun duikwinkel, na al enkele jaren zelf duikspullen uit Italië (de bakermat van de duikindustrie) te hebben geïmporteerd. Volksstammen duikers kwamen in de jaren zeventig en tachtig voor ‘een dagje uit’ naar het iconische pand in Amsterdam – een oude kerk met eigen zwembad, een atelier waar duikpakken op maat werden gemaakt, een flessenkeurstation, bassins voor onderwaterlassen en de duiktank die wekelijks op braderieën en evenementen in het hele land stond voor duikdemonstraties.

Het bedrijf, dat vanaf de tweede helft van de jaren tachtig, vestigingen had in heel Nederland en België, bestaat helaas niet meer. Maar het kent een roemrijke geschiedenis! Lothar de Bruijn is nu bezig om de historie op Pinterest in beeld te brengen. Inmiddels staan er ruim 500 foto’s op, maar volgens eigen zeggen, is dat pas het begin.

Heb jij herinneringen aan Holland Diving? Foto’s of verhalen? Mail ze naar redactie@duikeninbeeld.tv. Wij zorgen dan dat ze bij Lothar de Bruijn komen en in het beeldarchief worden opgenomen.

6 reacties

 1. Het zou prachtig zijn als ik met Lothar of Bob in contact kon komen, wij kennen elkaar van Oa met Manta en natuurlijk Holland Diving, mijn naam ……Joseph Mendes
  Veel jaren als beroepsduiker op de oilrigs
  Woon nu 14 jaar in Thailand en duik nog regelmatig

  REAGEREN
 2. Bob en Lothar……. Duikteam Manta………. mijn dubbel 7, 1969 met Nemrod kraan en Nemrod backpack komt nog van Holland Diving ( van Hogendorpstraat). De kraan is ter ziele, het backpack is ter ziele; maar de flessen gaan nog steeds mee in een nieuwe dubbel 7 configuratie. En duiken, doe ik ook nog frequent.

  REAGEREN
  • Heb de catalogus van 1989 nog

   REAGEREN
 3. Overigens, ken je Tom van ’t Hof nog uit die tijd?

  REAGEREN
 4. Mijn gehele uitrusting daar gekocht in 1978, ook mijn duikplank met veel zweet en moeite aangetrokken maar wel gelachen, ben nu 78 en duik nog steeds, wat ook leuk was op de toonbank lagen Balpennen waarop stond gejat van Holland diving leuk.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief