Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikers vinden wrak 50 jaar na bootsramp

Britse duikers hebben een wrak gevonden van een schip dat in 1966 voor de zuidkust van Engeland was verdwenen. Het wrak is gevonden in Zuidwest-Engeland, ten westen van Plymouth.

Dodman Point, zuidkust EngelandBij de bootramp kwamen 23 volwassenen en acht kinderen om het leven. Het schip verdween 31 juli 1966 van de radar. Een grote zoektocht in de lucht en op zee van 18 maanden leverde toen niets op. Een duikteam is samen met de BBC op zoek gegaan naar het wrak. Vermoedelijk is er na de ramp op de verkeerde plek gezocht.

Het schip, de Darlwyne, is 13,7 meter lang en bedoeld voor de pleziervaart. Door een storm is het schip tot zinken gebracht. Ook was het vaartuig niet zeewaardig en waren er te veel mensen aan boord. De boot was bedoeld voor hooguit 12 passagiers, terwijl er slechts twee reddingsvesten aan boord waren. Ook had het vaartuig geen radio. De nacht na de ramp spoelden 12 lichamen aan in Engeland.

Duikers zeggen dat de ramp nog goed in het geheugen staat van de families die iemand op de boot verloren. Voor de rest van Engeland was de ramp snel ‘vergeten’, omdat die gebeurde op de dag nadat Engeland het WK-voetbal had gewonnen.

Bron: NU.nl

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *