Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

Duikers vinden Spaanse schat

Het zal je gebeuren…. je vindt tijdens het duiken een aantal gouden munten met een waarde van 4 miljoen euro. Het overkwam een groepje duikers voor de kust van Florida.

De 350 Spaanse munten liggen al 300 jaar op de bodem van de Atlantische Oceaan, aldus NOS.nl. Ze werden vervoerd op schepen die op weg waren van Cuba naar Spanje. Het konvooi verging tijdens een orkaan in de wateren voor Vero Beach, zo’n 200 kilometer ten noorden van Miami.

“Een van de duikers kwam na een kwartiertje naar boven met zijn handschoen uit. Dat was vreemd”, zegt een van de vinders. “Toen ik zijn handschoen aannam, voelde ik in elke vinger een stapeltje muntstukken. Hij zei: ‘Ze liggen hier gewoon voor het oprapen’.”

Zeldzaam

De schatzoeker die de ontdekking deed, is vooral blij met de vondst van koninklijke acht-escudo-munten. Gedacht werd dat er daarvan nog maar twintig over waren, maar daar kunnen na deze vondst negen gave exemplaren aan worden toegevoegd.

De koninklijke munten hebben volgens Amerikaanse media een waarde van 270.000 euro per stuk. Ze zouden in het begin van de achttiende eeuw zijn geslagen ter ere van koning Filips V.

De ontdekker zegt dat de gouden munten eruitzien alsof ze gisteren in het water zijn gegooid. Zijn team bestaat uit drie schatzoekers; die mogen zich allemaal verheugen op een deel van de opbrengst. De staat Florida krijgt ook een deel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief