Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duiker vindt 900 jaar oud zwaard

Een Israëlische duiker heeft in de Middellandse Zee een 900 jaar oud zwaard gevonden, dat zou hebben toebehoord aan een kruisvaarder.

Het zwaard van een meter lang werd door een sportduiker gevonden op de zeebodem van een natuurlijke inham bij de havenstad Haifa. In de tijd van de kruistochten was Haifa een toevluchtsoord voor zeevaarders en maakten vele handelsschepen gebruik van de haven.

Shlomi Katzin vond het relict tussen aardewerk en ankers. Het was onmiskenbaar een zwaard- ondanks dat het blad en het handvat compleet begroeid zijn door mariene organismen, was dat meteen duidelijk. Bang dat het zwaard weer onder het zand zou verdwenen, nam de duiker het mee naar boven en nam hij contact op met de Israëlische Rijksdienst voor Oudheden.

Volgens deze instantie is het een zeldzame vondst. Het ijzeren zwaard is in perfecte staat en moet zijn verloren door een kruisvaarder. De locatie was al bekend bij de autoriteiten – de inhammen langs de kust zouden al zo’n 4000 jaar geleden aan het einde van het Bronzen tijdperk als ankerplaats zijn gebruikt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief