Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nederland / Nieuws

Duiken in Zeeland blijft gratis

Duikers gaan niet meebetalen aan voorzieningen langs de Oosterschelde, Grevelingen en het Veerse Meer, meldt PZC.nl.

Onderzoek van de provincie heeft uitgewezen dat onder de doelgroep onvoldoende draagvlak bestaat voor een verplichte jaarlijkse financiële bijdrage aan een stukje luxe langs de waterlijn. Daarmee komt een verdere uitbreiding van de zogeheten hotspots in Zeeland onder druk te staan.

De provincie en de betrokken gemeenten willen zich met het verfraaien van populaire duiklocaties (inter)nationaal nadrukkelijker op de kaart zetten.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de bijdrage alleen al zou op gaan aan organisatiekosten en handhaving. “En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling van een duikpas zijn”, zegt NOB-bestuurder Bert Vos. “Bovendien is uitgebreid handhaven op het bezit van de pas ook niet direct het beeld dat je als provincie wil uitdragen.”

Crowdfunding
Zeeland kent momenteel één hotspot bij Wemeldinge-Kattendijke (waar ook fietsers en wandelaars gebruik van maken) en vier luxe opgetuigde duikplekken. De bond gaat nu op zoek naar andere middelen. Wat ook goed werkt is crowdfunding, wijst beleidsmederker Desmond Van Santen naar de 10 mille die recent doelgericht is opgehaald voor een oude garnalenkotter bij Tholen als wrakduikobject.

Foto: René Weterings

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *