Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Duiken op Ibiza

Ibiza mag dan wel bij veel mensen bekendstaan als een eiland van veel feesten en muziek, je kunt er ook schitterende en afwisselende duiken maken.

Algemeen

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee. Het behoort tot de Balearen en is 575 km² groot. Binnen 2,5 uur is het eiland bereikbaar vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, vaak voor relatief lage ticketprijzen. Van het vliegveld bij Ibiza-Stad is alle accommodatie op het eiland maximaal een half uur rijden.
Er wordt Spaans en Engels gesproken op het eiland, maar je hoeft ook nooit ver te zoeken naar iemand die Nederlands of Duits spreekt. Ibiza heeft een bijzonder internationale gemeenschap.

Het publiek is zeer divers. Het heeft een grote aantrekkingskracht op spiritueel ingestelde mensen, kunstenaars en bekende Nederlanders. De laatste jaren is Ibiza vooral bekend geworden als feesteiland. Voor het feesten en de clubs moet je vooral in Ibiza-Stad en enkele andere grote plaatsen zij. In andere delen van het eiland heerst een ontspannen en rustige sfeer.

Duiken

Er zijn verschillende duikscholen op het eiland en de diversiteit in duikplaatsen is groot. Van ondiepe duiken op een huisrif met zandbodem en zeegrasvelden, tot diepere wrakduiken. Zowel voor beginners als gevorderde duikers zijn er bijzondere en uitdagende duikplaatsen te vinden op Ibiza.

Het bekendste en grootste wrak op Ibiza is dat van de Don Pedro, een 142 meter lang schip dat in 2007 vlak voor de haven van Ibiza-Stad zonk. Met een maximumdiepte van 48 meter en de bovenkant van het wrak tot 28 meter diepte, is deze duik alleen geschikt voor ervaren duikers. Meer informatie over duiken op de Don Pedro lees je in de blog.

Lighthouse is met een diepte tussen de 6 en 14 meter een schitterende duikplaats voor alle duikers, waar ontzettend veel onderwaterleven te zien is.

Duikperiode

De duikperiode is van mei tot eind oktober. Hoewel er het hele jaar gedoken zou kunnen worden, sluiten veel hotels en ook duikscholen op het eiland na dit seizoen. Vrijwel alle duiken worden vanaf de boot (Zodiac) gemaakt. In mei is de watertemperatuur 18 graden, in augustus kan dat wel 26 graden zijn. Van juni tot en met september is de luchttemperatuur tussen de 25 en 32 graden. Tot half juli wordt voor het duiken een 7 mm pak aangeraden, omdat op diepte de watertemperatuur lager kan zijn. Vanaf half juli is een dunner pak of zelfs een shorty goed mogelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief