Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Arie Hoekman – Duiken op de Kaapverdische eilanden

OSV Tyros uit Enschede vierde in 2015 haar 50-jarig jubileum met talloze activiteiten, waaronder een duikreis naar Egypte met 44 leden. Helaas werd die een week voor vertrek geannuleerd vanwege een negatief reisadvies. Wat nu?


Datum:  november 2016
Duiklocatie: Kaapverdië, Sao Vicente

duikreport-call-to-action-350x85

_DSC9276-45696_Arie_Hoekman

Er werd druk overleg gepleegd en naar alternatieven gekeken, maar probeer maar eens iets binnen een week iets te vinden waar we met 44 man mee kunnen!

De stemming was natuurlijk beneden peil maar er werden door verschillende mensen toch alternatieven ontwikkeld om de geplande vakantie door te laten gaan, een klein groepje ging alsnog naar Egypte met en andere vliegtuigmaatschappij en een ander groepje koos voor Lanzarote, gedoken werd er dus wel maar de doelstellig van jubileumreis was teniet gedaan wat natuurlijk erg jammer was.

Er werden toch nieuwe plannen uit de hoge hoed getoverd om alsnog een reis met zoveel mogelijk leden te maken maar dan in 2016.
In samenwerking met EWDR uit Nijverdal werden nieuwe bestemmingen gezocht en de Kaapverdische eilanden kwam als nieuwe bestemming uit de bus, dit leek ons wel wat!

Op 25 november 2016 zijn we er met 26 personen naar toe gevlogen, zo’n 6 uurtjes vliegen, helaas met een wat uitgedunde groep…

Bij aankomst werden we met de busjes naar het resort gebracht waar we de appartementen toegewezen kregen.
Na een heerlijk gezamenlijk visbuffet op het resort ’s avonds stonden we de volgende dag klaar om te gaan duiken,
we werden keurig opgehaald en naar Mindelo gebracht waar de duikbasis van Dive Tribe zit.

Spullen uitladen, in de genummerde kratten doen, en alles aan de crew van de basis overlaten. Fles optuigen, spoelen, vullen, aan boord brengen van de boot waar je bent ingedeeld en je de hele week je er niet mee bemoeien !

Deze mensen hebben werkelijk hun organisatie prima voor elkaar, (controle of m’n spullen er ook werkelijk zijn voor we weg varen is natuurlijk altijd slim)
Dan het duiken, het is een openbaring wat hier allemaal te zien is!

Grote scholen vis, heel veel trompetvissen langoesten, murenes in allerlei kleuren en formaten, sepia’s, roggen, manta’s, enz
fantastisch!
We kunnen volmondig zeggen: “.KaapVerdie ….: doen!”

1 reactie

  1. Interessante bestemming

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief