Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Karel Mestdagh – Kitevissers in Bali

Op Bali was duikreporter Karel Mestdagh zowel boven als onder water getuige van een bijzondere manier van vissen door de lokale vissers. Hij maakte hier een korte video over.


Datum:  25 maart 2010
Duiklocatie: Bali, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Deze korte video toont hoe Balinese vissers roofvissen zoals tonijn vangen in open zee. Om de te vangen vis te lokken worden grote bamboe vlotten – die de vissers samen betalen (bouwen) – in open zee getrokken en eenmaal op grote diepte worden deze vlotten op de bodem verankerd met lange lijnen en beton. Deze nieuwe kunstmatige structuren ver van de kust, worden al snel door jonge vissen gebruikt als schuilplaats en deze trekken dan weer de jagers vanuit open zee aan.
Wij (mijn vriendin en ik) hadden het geluk dat we eens onder zo’n vlot mochten gaan kijken met onze scuba-units aan. Het was wat opletten met de sterke stroming in open zee en ook de vele uitstekende vishaken in de ankertouwen, maar eenmaal afgedaald tot op 30m was het een absoluut spectakel.
Jammer dat ik niet meer footage had van deze ongewone duik. Los van het kleine grut, hebben we onder andere ook Magi-Magi gezien en een school grote tonijnen (ja, ze bestaan gelukkig nog).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief