Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog

Duiken met Satoka — instructeur bij Thalassa

Satoka Kubo (29) is sinds 2017 werkzaam bij Thalassa als instructeur, gids en marketingmanager. Ze vertelt over haar opmerkelijke verhuizing naar Indonesië…

Hoe ben je begonnen met duiken?

Tijdens een bedrijfsuitje in 2014 deed ik Discover Scuba Diving op Hawaii. Het was een kantduik vanaf het strand zonder enige voorbereiding en de vissen werden gevoerd door de gids. Niet bepaald het soort duiken dat ik in gedachten had, maar het onder water ademhalen was een onvergetelijke ervaring. Daarom besloot ik later mijn PADI Open Water brevet te halen in Okinawa.

Dit was véél beter: mooi koraal, veel vis en goed zicht. Vanaf toen had ik het duikvirus te pakken en was het een kwestie van tijd voordat ik mijn Rescue brevet haalde.

Hoe kwam je terecht in Indonesië?

Eind 2015 wilde ik op reis naar het buitenland en ik koos voor Bali, maar dat was niet echt mijn soort vakantie. Ik deed ter plekke wat research naar duiken in Indonesië. Noord Sulawesi viel op vanwege de fantastische onderwaterfoto’s en ik boekte direct een vlucht naar Manado.

Waarom koos je voor Thalassa?

Mijn eerste indruk was “lol”, en dat werd al snel bevestigd bij aankomst: het lieve, knotsgekke personeel, het informele en relaxte sfeertje en uiteraard het fantastische duiken. Bij mijn vertrek moest ik een paar traantjes laten. Simone en haar team zorgden er écht voor dat ik me helemaal thuis voelde.

Terug in Japan waren mijn koffers nog niet open of ik boekte mijn volgende reis. Vijf maanden later stond ik weer bij Thalassa op de stoep. Simone besloot mij een baan aan te bieden. Een baan als wat wist ik destijds nog niet, maar het voelde meteen goed.

In februari 2016 begon mijn “grote oversteek” naar Thalassa. Ik werd Divemaster, en later instructeur, overigens niet geheel zonder uitdagingen, maar ik haalde het en leerde mezelf goed kennen.

Van timide kantoormuis tot extroverte duikinstructeur… Inderdaad, mijn leven nam een compleet andere wending. Mijn ouders stemden stilzwijgend toe, echt zó Japans, haha!

Wat vind je het leukst aan je werk bij Thalassa?

Lesgeven! De beginners die voor het eerst een openwaterduik doen, vind ik echt geweldig. Ook als mensen nog wat bezorgd zijn om hun eerste duik, dan sta ik ze graag bij!

Heb je advies voor nieuwkomers bij Thalassa?

Slechts het volgende reisadvies: malaria hebben we hier niet, maar onze vriendelijkheid is zeer besmettelijk!

 

Tekst: Arjen Bokhoven, Thalassa Dive Centers

www.thalassamanado.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief