Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Duiken is voor iedereen

«Het enthousiasme en de blijdschap, daar doe je het voor», hoor ik zeggen. Het maakt mij nieuwsgierig, dus ik doe mee.

Kort geleden ben ik het zwembad in gesprongen om foto’s te maken. Voor mij bijzonder, want zwembadfotografie is niet mijn ding. Waarom dan toch met de hele handel het water in, hoor ik je denken. Omdat ik geprikkeld ben door het enthousiasme van de vrijwilligers en nieuwsgierig ben naar het wat en hoe van Fun Diving.

In het kort… Wat doet Fun Diving? De vrijwilligers van deze stichting zorgen ervoor dat mensen met beperking kopje onder kunnen en het plezier van het duiken kunnen ervaren. Door de speciale training van de instructeurs en hulpmiddelen als bijvoorbeeld tilliften kunnen mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking eens in de maand het zwembad in om te leren duiken. Onder water is iedereen gelijk en hier ligt de nadruk op wat je wel kan, aldus Jos Brouwer, die projectcoördinator van de stichting is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  75d506b6f4

En inderdaad, het plezier van de cursisten werkt aanstekelijk. Nog even en ik krijg lol in die zwembadfotografie. De ene cursist voelt zich als een vis in het water, terwijl de ander nog wat worstelt met het vinden van de balans. De gebaren die we bij duiken gebruiken om onder water te communiceren zijn voor iedereen gelijk. De ene cursist heeft wellicht meer tijd nodig om ze te begrijpen en te gebruiken dan de ander, dat is bij een ‘normale’ cursus ook het geval. Naast het educatieve deel van de duiklessen is het spel element een minstens zo belangrijk deel waar onverstoord plezier aan wordt beleefd. Onverstoord, want zelfs als ik met mijn camera bijna boven op het bord met de bouten en de moeren duik, gaat het montage werk stug door. Dat enthousiasme, die blijdschap en die glimlach waar iedereen het water weer mee uit komt, dat voel je en daar doe je het voor. Inderdaad: duiken is voor iedereen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief