Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Reizen

Fotoreis – Duiken in Oostenrijkse bergmeren

In juli 2018 reisde onderwaterfotograaf Filip Staes met een groep naar Tirol in Oostenrijk. Het doel? Duiken in bergmeren en fotograferen. 

Tijdens deze reis, die werd georganiseerd door Wild Water Duikreizen, werd er gedoken in het Fernstein- en Samarangermeer, twee van de mooiste meren van Oostenrijk.

Het Fernsteinmeer is het grootste van de twee en kenmerkt zich door zijn helderheid en mooie weerspiegelingen van takken en waterplanten tegen de onderkant van het wateroppervlak. Het water is er zo helder dat je gemakkelijk van op diepte de omgeving rond het meer kan zien.  Het Samarangermeer is veel kleiner, maar herbergt een fantastische onderwaterhabitat met enorme boomstammen die als een mikadospel zijn uitgezaaid over de bodem. Op sommige plaatsen overwoekeren witte en fluo groene algen de bodem en geven ze het geheel een sprookjesachtige sfeer.  De zon die haar stralen als een harp tot op de bodem werpt, maakt het plaatje compleet.

Overdag werden er twee duiken gemaakt en ’s avonds werden er masterclasses onderwaterfotografie gegeven. Groothoek, groothoek met model en half half fotografie waren de onderwerpen die meteen ook in de praktijk konden worden gezet.  De laatste avond evalueerden we de foto’s die we de afgelopen dagen hadden genomen. De niet-duikers ondernamen verschillende uitstappen of genoten van de ligweides rond de meren. We hebben enorm veel geluk gehad met het weer en de sfeer zat er ook goed in. Een onvergetelijke ervaring!

De deelnemers aan deze reis hebben hun favorieten uitgezocht. Samen met de foto’s van Filip Staes levert dit een prachtige fotoserie op. Kijk en geniet van de Oostenrijkse onderwaterwereld.

Klik hieronder op een foto om deze groot weer te geven en de diavoorstelling te starten. De naam van de fotograaf staat onder aan de foto.

6 reacties

 1. Prachtig!

  REAGEREN
 2. Prachtig! Wat een sfeer.

  REAGEREN
 3. Dat lijkt me een geweldige ervaring en ontzettend leerzaam. Maar deze foto’s lijken me wel al door zeer ervaren fotografen gemaakt.
  Zou ik als beginnende fotograaf, wel veel duikervaring, volgend jaar ook mee kunnen? Of is het echt voor gevorderden?

  REAGEREN
 4. Wat een ongelooflijke prachtige foto’s van de natuur.

  REAGEREN
 5. Bedankt voor de mooie reacties!
  Aan Marco J: De meeste fotografen hadden inderdaad al wat ervaring, maar de reis stond open voor alle fotografen! Bij de workshops die ik ’s avonds gaf werd daar ook rekening mee gehouden. Ik denk dat je mag stellen dat iedereen er uit geleerd heeft. Of er volgend jaar dezelfde reis gemaakt wordt, weet ik nog niet. Je kan je op de hoogte houden door je in te schrijven op de nieuwsbrief van Wildwater: https://www.wildwater.be/contact of af en toe een bezoekje brengen aan mijn website: http://www.fsfotografie.be/
  Met vriendelijke groeten,
  Filip

  REAGEREN
 6. Prachtige foto’s! Zo te zien een succesvolle workshop geweest.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief