Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Duiken in Nederland en Lanzarote

De tweede helft van 2021 bracht minder mogelijkheden voor een duik voor Duikreporter Jan Jaap Tijsen. Maar op Lanzarote kon hij weer lekker ouderwets zijn logboek afstempelen.

Ik vertelde in mijn vorige duikreport hoe ik uitkijk naar het duiken. Dat ik persé naar een bepaalde duikstek wilde gaan, om daar kopje onder te gaan. Dat ik met ons duikgroepje, het zooitje ongeregeld, op zoek ga naar nieuwe duikstekken… Tot en met juli ging dat aardig. Maar daarna kwamen er andere prioriteiten.

Er is een baby op komst. Dus er moest een kinderkamertje gemaakt worden. En alles wat daar verder bij komt kijken. Daarnaast pakte ik mijn andere hobby weer op, mountainbiken. In plaats van een uur naar de duikstek rijden met de auto, was ik met 5 minuutjes op het MTB-parcours in het bos.

Ik heb 11 duiken gemaakt in het laatste half jaar van 2021. Waarvan ongeveer de helft in de regen, dat werkte ook niet mee… Maaaarrrr ook 4 duiken bij een graadje of 30. Mijn vrouw en ik wilden voordat de baby kwam nog een laatste keer met zijn tweetjes op vakantie, dus boekten we een last minute naar Lanzarote.

Het voelde best goed om na de duiken in het buitenland, weer lekker ouderwets, je logboek te stempelen in het duikcentre. Dat gevoel had ik denk ik even nodig om het duiken weer op te gaan pakken in 2022.

1 reactie

  1. Leuk samengesteld!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief