Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Duiken in het Deense Kattegatcentret

Tijdens zijn vakantie in Denemarken duikt duikreporter Steven in een aquarium met onderwaterleven uit de Oostzee en het Kattegat. Zijn ervaring filmde hij voor Duikeninbeeld.


Datum: 23 juli 2016
Duiklocatie: Kattegatcentret, Denemarken

duikreport-call-to-action-350x85

Tijdens de twee weken zomervakantie in Denemarken stond ook een bezoekje aan het Kattegatcentret in Grenå op het programma. Een leuk dagje uit voor het hele gezin en voor mij de mogelijkheid om een duikje te maken in een van de aquaria.
Het Kattegatcentret is een super leuk educatief aquarium. Terwijl de rest van het gezin al bezig was met het vangen van krabben, het aaien van jonge kathaaien en roggen, kreeg ik uitleg over de vissen in het Oceanarium waarin ik zou gaan duiken. Deze tank bevatte vissen uit het Kattegat en de Oostzee, zoals kabeljauw, zeewolf, regenboogforel, steur, kreeft, allerlei soorten platvis, diverse roggen en kleine haaien soorten zoals de gladde haai en de kathaai. Na een korte briefing was het tijd om het water in te gaan. Wat mooi om al deze lokale vissoorten van dichtbij te kunnen bekijken. Ik was erg onder de indruk van het acceleratievermogen van de regenboogforellen en kabeljauwen. En wat leuk om je kinderen aan de andere kant van het glas vol bewondering te zien kijken! Nu konden ze eindelijk eens goed zien wat papa onder water doet. De interactie met het publiek was net zo leuk als het duiken. Na een half uurtje in water van 11 graden zat de duik er helaas weer op.
Na de duik hebben we genoten van de rest van het Kattegatcentret waar behalve lokale vis soorten ook zeehonden, zeepaardjes, tropische vissen en grote haaien te zien zijn. Als je met je gezin in Denemarken bent en een duikje wil maken kan ik het Kattegatcentret van harte aanbevelen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief