Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Duiken in Dahab

Na maanden twijfelen wegens een hartoperatie en de terreurdreiging is het zover: duikreporter Dirk van den Bergh  vertrekt met buddy Pierre Spirlet naar de Rode Zee, Dahab, Egypte!


Datum:  30 november t/m 5 december 2016
Duiklocatie: Dahab, Egypte

duikreport-call-to-action-350x85

dirk_vd_bergh_1

We landen in Sharm-El-Sheikh, waar we verwelkomd worden door Gunther en Annemie, onze duikgidsen van duikenindahab.org voor de komende week.
Samen met hen rijden we door het gebergte van de Sinaï naar Dahab. Op geen enkel ogenblik nu en tijdens heel de reis voel ik me onveilig, integendeel, overal bewaking! In ons eigen landje voel ik met dikwijls onveiliger …

Na inchecken in het hotel gaan we naar duikclub Liquid Adventure waar we al onze duikspullen kunnen achterlaten. Ondertussen is het … beginnen regenen, gelukkig maar even!

dirk_vd_bergh_3

’s Avonds gaan we gezamenlijk eten en terwijl ik aan tafel naar het water staar zie ik plots al de vissen uit het water springen. Een fractie van een seconde later beweegt het restaurant … Een aardbeving!

Onze week neemt meteen een avontuurlijke start!

Elke duik dag beschrijven is onbegonnen werk want we beleefden zoveel!

dirk_vd_bergh_

Het is echt schrijnend hoe de mensen in deze streek (en waarschijnlijk in heel Egypte) te lijden hebben van de instorting van het toerisme. Overal lege hotels, lege terrassen, winkelstraatjes waar ’s morgens alles uitgestald en ’s avonds alles terug ingeladen wordt in de hoop iets te kunnen verkopen … En toch … Dahab heeft zijn charme behouden! Niet alleen vanwege de prachtige duikstekken, maar ook vanwege de gezelligheid: ze zullen me hier zeker terug zien!

dirk_vd_bergh_2

We gingen duiken op bekende plaatsen zoals The Blue Hole, El Bells en The Canyon. We gingen een dag met de boot weg naar Gabr El Bint en na een uurtje rijden op de kameel kwamen we aan in een Bedouïnen dorp waar we gingen duiken op Ras Abu Galum.

De boottocht was een schoolvoorbeeld van hoe het hier met het toerisme gesteld is: op de boot, geschikt voor 18 duikers zaten we met vier … Pierre, onze twee duikgidsen and me …

De duiken waren zeer indrukwekkend en ondanks mijn 15 liter fles was de lucht na een uurtje steeds opgebruikt. Mag ik daar als verontschuldiging de diepte, de overweldiging en het filmen voor inroepen ???

Met de hoge stoepranden in het dorp had ik problemen .. al zou dat ook wel eens kunnen te wijten zijn aan de Sakarah Gold 10° zei mijn buddy … Hijzelf, nochtans een zeer ervaren duiker, maakte alles mee wat je als duiker niet mee wil meemaken: loodpocket verloren, fles losgekomen, bril en vinnen kwijt bij start en op het einde van een duik buddy kwijt …

dirk_vd_bergh_4

Het was een schitterende week, vol avontuur, prachtige duiken, grenzen verlegd (oeps … 34 meter, buiten het toegelaten …), perfecte begeleiding en organisatie. Door de onderbezetting waren we heel de week onderweg met privégidsen, waardoor we in de gelegenheid waren om voldoende foto- en filmmateriaal bijeen te schieten en er een mooie herinnering aan over te houden.

De foto’s zijn van mijn buddy Pierre Spirlet en ik maakte een compilatie van de mooiste beelden in de begeleidende video. Het was heel moeilijk om het kort te houden!

Gunther en Annemie, bedankt voor deze overweldigende duikweek!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief