Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Duiken in Belize – deze spots mag je niet missen!

Belize heeft het grootste barrièrerif van het noordelijk halfrond – het Belize Barrier Reef waar maar liefst 300 soorten leven. Een schitterend duikgebied. Welke vijf duikspots mag je niet missen?

Blue Hole

Natuurlijk! Deze iconische duikspot mag niet ontbreken in de top 5.  The Great Blue Hole is een gapend gat in het midden van het Lighthouse Reef. Deze 125 meter diepe, ingestorte kalksteengrot met een diameter van 300 meter is zelfs vanuit de ruimte te zien!

Glovers Reef 

Op Glovers Reef drink je melk uit een kokosnoot én heb je het Glovers Reef Atoll Marine Reserve met een spectaculaire onderwaterwereld. Je uikt er tussen de verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen en papegaaivissen.

Turneffe Atoll

Belize is de trotse beschermer van maar liefst 3 van de 4 ontdekte atollen. Een van die atollen is Turneffe Atoll. Niet alleen is het één van de grootste drie riffen van Belize is, ook is het geschikt voor duikers en snorkelaars van elk niveau.

Shark Ray Alley

Hier krioelt het van de  verpleegsterhaaien en roggen. Ze zwemmen nieuwsgierig om je bootje heen in het ondiepe, heldere water. Geweldig om met deze dieren én de grote scholen vissen en zelfs schildpadden te duiken.

Split!

Het koraalrif kent ontelbaar veel kleine lage zandbanken aan het wateroppervlak . Loop op Caye Caulkner eens naar de rand van het eiland, waar je het helderblauwe zeewater en het oogverblindende witte zandstrand ziet. Beter, stap op de boot en vaar naar Split. Dit is een bekende duikspot en de plek waar Caye Caulker in tweeën is gesplitst door de orkaan Hattie!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief