Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

(Duik)drukte verwacht in Vinkeveen – gemeente neemt maatregelen

Het wordt morgen mooi weer en ook in Vinkeveen wordt drukte verwacht. De gemeente heeft daarom veiligheidsmaatregelen genomen. Wil je gaan duiken, lees dit dan eerst.


Om veilig te kunnen recreëren op en rond de Plassen zet gemeente De Ronde Venen, waar Vinkeveen onder valt, verkeersregelaars en beveiligers in. Hierbij geldt nog steeds de hoofdregel: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

De Vinkeveense Plassen en de zandeilanden zijn populaire plekken om zonnige dagen door te brengen. Om de toestroom van recreanten en duikers in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de mensen de vereiste 1,5 meter afstand kunnen houden, treft de gemeente een aantal maatregelen.

Toezicht op bij de toegang en op de eilanden

Beveiligers houden de hele dag toezicht op het aantal bezoekers aan de zandeilanden 1, 2, 4 en 5. Om overlast te beperken en de toegankelijkheid voor hulpdiensten te borgen, zien zij er op toe dat fietsen, bromfietsen en scooters vóór de toegangsbrug worden geparkeerd, Zo nodig spreken zij (groepen) bezoekers aan op hun gedrag en houden er toezicht op dat 1,5 meter afstand gehouden wordt. Wanneer deze ruimte niet meer gewaarborgd wordt, zal men niet meer toegelaten worden.

Beperking aantal duikers en botentrailers bij eiland 4

Het aantal duikers dat toegang krijgt tot eiland 4, wordt beperkt. Om dit aantal te controleren ontvangen de duikers bij aankomst een pas, waarmee zij een parkeerplek op het eiland krijgen. Er worden 60 passen uitgegeven.

Ook het aantal automobilisten dat met een trailer naar de botenhelling komt, wordt gemaximeerd tot 20, zodat er voldoende ruimte blijft om te manoeuvreren. Om gevaarlijke situaties met foutparkeerders op de Baambrugse Zuwe te voorkomen vinden daar de hele dag controles plaats.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief