Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duik 800

Als je niet goed rekent, kun je feestjes blijven vieren. John Landa maakte alweer een jubileumduik!


Datum:  19 juni 2016
Duiklocatie: Stavenisse Steiger

duikreport-call-to-action-350x85

Ik had een vergissing gemaakt in mijn telling van de aantal duiken die ik had gemaakt, ik had op mijn blog een duik gemist namelijk 793 die heb ik gisteren gedaan en vandaag word het dan duik 800.
Een jubileumduik doe ik het liefst met mijn buddy Lia zo ook vandaag en vandaag duikt Wendy ook mee altijd gezellig om met 2 dames te duiken.
Het is heerlijk rustig op Stavenisse als je een verrekijker bij heb kun je de duikstek aan de Zeelandbrug zien liggen waarschijnlijk zal het niet zo rustig zijn als hier.

heremiet john landa
Stavenisse is de makkelijkste duikstek in de Oosterschelde, omkleden bij de auto 10 meter lopen en je ligt in het water en bij hoog water mag je er 5 vanaf trekken dan kun je vanuit de auto bijna zo het water instappen.
Net als gisteren hoop ik op een klein slakje of zoiets te fotograferen ik ga deze keer weer voor macro.
Ik ga te water en ik merk dat mijn inflatorslang kwijt is en ik kan er ook niet bij terwijl ik hem toch voor me had hangen toen ik het water in ging, eerst wil ik naar boven gaan maar dan bedenk ik dat ik gecertificeerd solo duiker ben en dat ik mijn problemen ook onderwater op moet kunnen lossen.
Ik doe mijn riem van mijn wing los zodat ik de fles een beetje omhoog kan trekken en zo kan ik makkelijk mijn inflator slang vinden.
Wat blijkt het elastiek op mijn schouderband is los geschoten waar de inflator slang in steekt waarschijnlijk los gegaan bij het te water gaan.

1-P6190041kopie-38011
We gaan verder en het zicht is matig maar goed genoeg voor macro een hele tijd zie ik geen dingen om mooi op de foto te zetten maar na een tijdje ga ik het toch proberen om toch maar iets te proberen.
Het eerste is een mooi klein heremiet kreeftje met zeerasp op zijn huisje, ik probeer zoveel mogelijk afstanden vanaf het heremiet kreeftje tot de lens van heel dichtbij tot zover mijn armen van flitsers reiken.
Dit allemaal om te proberen zoveel mogelijk stof te elimineren want stoffig is het, als ik deze foto’s zonder snoots op mijn flitser zou nemen dan lijkt het of de heremiet kreeft in de sneeuw zou zitten.
Onderweg kom ik opvallend veel brokkelsterren tegen, duizenden maar dan ook duizenden overal zie je de tentakels van de brokkelster uit steken, in het begin denk je hmm leuk maar na een tijdje heb je er schoon genoeg van.

heremiet John Landa
Ik kom nog wat sepiarekjes tegen die aardig vol staan met sepia eitjes maar ook hier geen sepia te zien, jammer maar helaas.
Elke duik op Stavenisse die ik heb gemaakt in mijn duik carrière heb ik hier wel een galathea kreeftje gezien ik begin me nu eigenlijk al een beetje zorgen te maken want de duik loopt al bijna ten einde en dan zou het voor het eerst dat ik geen galathea kreeftje zie, tegen het einde van de duik zie ik dan toch een galathea hij duikt jammer genoeg gelijk onder een oester maar ik heb er wel een gezien.

heremiet ogen John Landa
Ik maak nog wat foto’s van heel dichtbij van de ogen van een heremiet kreeftje maar het is moeilijk mikken met een macrolens met daarop een diopter 10 + en dan nog digitaal x2 aan gezet dan kun je ongeveer foto’s maken waarvan de breedte 12 mm is.
Ik ben iets meer dan dan uur onder geweest, niet veel spannende dingen gezien maar het was heerlijk relaxt.
Bovenwater kleed ik me om zitten we nog gezellig samen en praten we nog wat na onder het genot van een bakje koffie en mijn tractaties voor mijn 800e duik.
Van de dames Lia en Wendy krijg ik nog heerlijke Belgische Bieren voor mijn 800e duik wat ik eigenlijk helemaal niet lust (echt wel) Lia en Wendy bedankt voor een leuke duik en gezellige ochtend.

Ik ben ongeveer 65 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 09:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 18 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max. 9,2 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief