Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

WK 2021 – Dit gebeurde er op donderdag

Een intensieve dag voor de deelnemers! Niet alleen is het de tweede dag om de (winnende) beelden te maken, ook moet er gemonteerd en geselcteerd worden.

Een drukke dag ja! Dé dag om de laatste beelden te maken en waar mogelijk de foto’s die op dag 1 zijn gemaakt nog te verbeteren.

Het Nederlandse fotografenteam heeft pech… het stroomt als een tierelier als ze op de eerste duikstek van de dag aankomen. Geen omstandigheden om veilig goede foto’s te maken. Ze wijken uit naar een andere stek. In de middag gaan ze terug naar de ochtendstek… en dan staat er geen stroming.

Terug na een lange dag op en in het water moeten de geheugenkaarten weer worden ingeleverd, maar moeten alle duikspullen ook weer worden opgeruimd en mee naar het hotel – het duiken zit er immers op.
En dan… wachten tot de deelnemers hun geheugenkaarten kunnen ophalen. Zodra de fotografen die weer in handen hebben, kunnen ze de definitieve selectie maken. Twee uur hebben ze daar de tijd voor… dan moeten de foto’s worden ingeleverd.
De filmers staat nog een berenklus te wachten – zij moeten de film af monteren. En ja, onder tijdsdruk.

Op Facebook lezen we dat fotograaf Henny ‘super blij’ is met zijn selectie. De vier categorieën waarvoor hij foto’s inleverde, zijn vis, het thema schaaldieren, creatief en macro. Filmer Johannes levert de korte en de lange film in en gezien alle tegenslag is hij nog best tevreden.

Hoe het de andere fotografen en filmers is vergaan, we gaan het horen!

Op vrijdag staat er voor alle deelnemers een bovenwateractiviteit op het programma. Op zaterdag om 10 uur (plaatselijke tijd) begint de prijsuitreiking. Spannend!

Onderstaande foto’s van Adam Hanlon van Wetpixel geven  je een indruk van de dag.

Naar het WK Journaal 2021

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief