Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Doe mee, verlos de zee: Tholen

Deze keer duikt  John Landa zonder zijn camera , maar gelukkig met vaste buddy Lia bij Anna Jacobapolder in de Oosterschelde.


Datum:  22 augustus 2016
Duiklocatie: Anna Jacoba Polder

duikreport-call-to-action-350x85

John Landa_2016-08-22 (5)-39690
Dit is de eerste keer sinds hele lange tijd dat ik mijn camera niet mee onderwater neem, noodgedwongen helaas hij is terug naar de fabrikant voor een niet meewerkende draaiknop en hij is minimaal 2 weken weg.
We gaan naar AJP om proberen sepia stokken te vinden die in het begin van het jaar zijn gezet en daarna een kleine zoektocht naar mijn loodpocket die ik in de buurt van het ponton ben verloren tijdens het ONK.

John Landa - 2016-08-22 (3)-39690
Als ik op AJP ben aangekomen staat er een flink windje en er staan witte schuimkoppen op de golven, normaal belooft dat niet veel goeds voor het zicht.
Ik ga met Lia even kijken bij het ponton en je kunt toch de bodem zien niet echt helder maar ruim genoeg voor een duik.
Omkleden, optuigen en het water in en inderdaad het zicht is niet super maar als ik de camera bij had met een macrolens erop had ik een schitterende duik gemaakt.

We gaan richting het uiteinde van de voormalige havenpier en gaan daar richting de binnenkant van de haven, het is afgaand water we worden dus lekker meegenomen door de stroom.
Na een tijdje zoeken vinden we de stokken althans wat er van over is gebleven de stroming en de wieren hebben de stokken helemaal plat gelegd en er is niet meer veel van over.
Lia vind nog een hele kleine sepia toch leuk om te zien normaal kan ik hier wel 20 minuten bij blijven liggen om een mooie foto te maken maar nu heb ik het gezien en gaan we weer verder.

lumishoot2016-08-22 (2)-39690
We gaan de haven in en we zwemmen een tijdje en ik heb het gevoel dat we richting het restaurant gaan de bodem loopt langzaam omhoog en als we boven komen om even te kijken waar we zijn zie ik dat we heel ergens anders zijn dan bij het restaurant.
We zitten aan de linkerkant van de haven bij de haveningang in plaats van aan de rechterkant bij het restaurant.
Zo zie je maar het kan je weleens verrassen, we zwemmen naar de rechterkant en gaan weer terug richting het ponton.
We gaan weer om de pier van de haven en we hebben nu stroom tegen en we moeten even echt aan de bak om daar omheen te komen we zijn zo even flink aan het vinnen en voordat we er erg in hebben liggen we bijna onder het ponton.
We kunnen gelijk de zoekactie beginnen naar de verloren loodpocket we speuren heel de bodem af onder het ponton maar er is niks te zien, maar wat wil je een kleine zwarte pocket met 3 kilo softlood er in en er is in de tussentijd flink wat wier gegroeid.
We zoeken nog wat in de buurt van het platform maar we vinden helaas niks en geven het op en gaan er uit.
In de tussentijd is het wel iets harder gaan waaien maar het is niet fris meer het voelt eerder een beetje warm aan dat is wel makkelijk bij het omkleden want ik ben in een mum van tijd droog.
We drinken nog een bakje koffie en nuttigen een koek en dan komt er een kleine vrachtwagen aanrijden hij gooit wat aangespoelde tonnen en touwen in zijn laadbak en we komen daarna in gesprek met de chauffeur van de kleine vrachtwagen.
Hij blijkt van Doe mee, Verlos de zee Tholen te zijn, hij rijd met zijn vrachtwagentje rond en zoekt rotzooi langs de dijk van de Oosterschelde en ruimt dat op.
Er staan rond Tholen nog wat Jutbakken waar je eventueel gevonden rotzooi langs de dijk in kan gooien en daarna word het door hem opgeruimd, een erg mooi initiatief en geheel op vrijwillige basis, petje af voor deze man.
Na het gesprek was de ochtend weer voorbij, Lia bedankt voor de duik en de gezellige ochtend.
Als je op Facebook zit zoek even naar Doe mee, verlos de zee Tholen en geef die man een duimpje voor zijn werk.

Ik ben ongeveer 64 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht matig, ik ben max. 8,9 meter diep geweest.

John Landa_2016-08-22 (4)-39690

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief