Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Socorro: dé duikbestemming voor onvergetelijke encounters met groot zeeleven!

Op ruim 28 uur varen van Cabo San Lucas ligt de betoverende eilandengroep Revillagigedos. Beter bekend als Socorro, dat in werkelijkheid maar één van de eilanden van deze archipel is. Speelse dolfijnen, tot wel 10 verschillende soorten haaien in één duik én memorabele interacties met reuze manta’s… Socorro is dé duikstek die in geen enkel logboek mag ontbreken!

“Ervaar unieke interactie met reuzenmanta’s!”

Ongeacht de reistijd (één volle dag) die de tocht van Cabo San Lucas naar Socorro in beslag neemt, zijn er diverse redenen om dit bijna mythische duikgebied met een bezoek te vereren. Wat dacht je van de unieke interactie met manta’s!?  De gemiddeld 3,5 tot maximaal 5 meter grootte reuzen kijken je af en toe daadwerkelijk in de ogen en zwemmen rustig over je heen, zodat de door jou geproduceerde bubbels hun buik kriebelen. Vredig zweven ze langs of onder je door.

Mede dankzij de in het onderwaterlandschap gegraveerde lavastroomsporen en de actieve vulkanen beschikt de archipel over een ware “Lost World-uitstraling”, die volgens velen direct uit Jurassic Park zou kunnen komen. Daadwerkelijke dinosauriërs leven hier niet meer, maar de manta’s en anderen gigantische zeebewoners die hier met enige regelmaat gespot worden, komen behoorlijk in de buurt!

Omliggende duikgebieden

Vrijwel alle trips starten met een bezoek aan de manta’s in de buurt van “El Boiler”. Hét poetsstation voor manta’s rondom het vulkanische eiland San Benedicto. Halverwege de trip ga je te water op stekken waar regelmatig ontmoetingen met onder meer dolfijnen, haaien én humpback whales plaatsvinden. Ook de walvishaai cruiset met regelmaat tijdens één van je duiken voorbij! De diversiteit aan haaien rondom de archipel is énorm! De 10 meest voorkomende soorten zijn de geschulpte hamerhaai (deze komt voornamelijk voor in scholen en is iets kleiner dan zijn grote broer), de hamerhaai, galapagoshaai, white-tip rifhaai, silver-tip haai, tijgerhaai, oceanic white-tip haai, walvishaai, schemerhaai en zelfs de voshaai!

Één van de duikstekken die je niet mag missen is Roca Partida; een prachtige kleine berg in “the middle of nowhere”. Wanneer je afdaalt tot een diepte van circa 30 meter, betreed je een wonderschoon decor, waar de kans op ontmoetingen met gigantische scholen (+100!!) hamerhaaien op de loer ligt.

Naast het grote zeeleven zijn er ook stekken en riffen rond Socorro Island waar je terecht kunt voor het spotten van onder meer alen, murenen en Socorro-kreeften.

De spectaculaire nachtduiken en snorkelmogelijkheden met zijdehaaien maken je liveaboard naar Socorro compleet!

Welke duikstekken exact bezocht worden, is ten alle tijden afhankelijk van verschillende factoren, zoals de route die je kiest en de weersomstandigheden gedurende de reisperiode. De crew zal ten alle tijde de beste, mooiste én meest indrukwekkende stekken voor je selecteren, om jou de beste beleving op dat moment te kunnen bieden.

Diving-World_explorer_anchored_gu_m12Kl
Diving-World_under_sea_anchored_g_rOp5I

Stap aan boord van de Nautilus Liveaboards

Eén van de beste manieren om veel en plezierig te kunnen duiken is per liveaboard. Je geniet van uitstekende service aan boord en duikt op de mooiste plekken rond Socorro, welke vanaf het vaste land niet te bereiken zijn! De boten van de Nautilus vloot cruisen al jaren door de wateren van Socorro, Guadalupe én de zee van Cortez. Door deze jaren lange ervaring, uitstekende kwaliteit, service en veiligheid staat een verblijf aan boord van één de vier Nautilus boten garant voor een geweldige duikervaring op wereldklasse duikstekken!

Ook voor de komende jaren staan er weer geweldige liveaboard cruises naar Socorro op de planning! Mede door de samenwerking binnen de Global Dive Alliance kunnen wij als Diving World fantastische liveaboards aanbieden tegen de scherpste prijzen mét de dekking van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds!  Door deze samenwerking met de 5 meest ervaren én gerespecteerde duikreisorganisaties binnen Europa kunnen wij hoge kortingen geven op prachtige duikbestemmingen. Zo stap je op 1 juli 2021 aan boord van de Nautilus Under Sea voor een unieke en zeer bijzondere 2-weekse combitrip naar Socorro én Guadalupe met een korting van wel €1500,-!  

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief