Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Zuidelijk Afrika - algemeen / Zuidelijk Afrika - Reisverhalen en andere artikelen

Waarom Dive Along kiest voor Shark Explorers!

De Sardine Run is The Greatest Shoal on Earth. Maar voor de beste ervaring moet je wel met de juiste operator gaan. Voor Dive Along kan dat er maar een zijn – Shark Explorers!

Bron: Shark Explorers
Bron: Shark Explorers

Wat voor reis je ook maakt, Dive Along wil je altijd de beste ervaring bezorgen. Dat is ook de reden dat de duikreisorganisatie voor de Sardine Run kiest voor Shark Explorers, dé expert op het gebied van deze oceaansafari’s en meer. Want in het geval van de Sardine Run doet de natuur wat ze wil en is het aan de aanbieders om de perfecte omstandigheden te creëren met een zo groot mogelijke slaagkans. Steven Vandevoorde is er dan ook zeer duidelijk over: “We doen de Sardine Run met Shark Explorers en Morne Hardenberg of we gaan niet!”

Ervaring en passie!

Niet alleen heeft het Shark Explorers’ team van Morne Hardenberg een schat aan ervaring, ze hebben ook een echte passie voor de oceaan en alles wat erin leeft. Besmettelijk want ze slepen je mee in hun enthousiasme. Dat enthousiasme vertaalt zich ook in professionaliteit. Natuurlijk, je moet een leuke tijd hebben, maar alles draait om het vinden van de baitballs op de wijde oceaan aan de Wild Coast van Zuid-Afrika. Elke ochtend ben je met deze mensen als eerste op zee, op zoek naar de plek waar de échte actie is!

Bron: Shark Explorers
Bron: Shark Explorers

Locatie

De uitvalsbasis voor de Sardine Run met Dive Along is Port St. Johns. Rond Port St-Johns worden doorgaans de grootste aantallen dolfijnen, haaien, jan-van-genten en walvissen waargenomen die de sardienen opjagen.

Crew

Ervaring is cruciaal! Je leert de oceaan alleen kennen door er te zijn. Weten hoe de baitball zich zal bewegen, het weer inschatten, een geoefend oog, de boot manoeuvreren, allemaal factoren die noodzakelijk zijn om de expeditie te doen slagen. Dat zit bij de crew van Shark Explorers zeker goed. Geen wonder dat grote filmmaatschappijen, documentairemakers en onderzoekers het liefst werken met de professionals van Shark Explorers, die ook op foto- en filmgebied hun sporen hebben verdiend. De Shark Explorers willen ervaren en documenteren, dat staat voor hen voorop. inschatten van weersomstandigheden, vaardigheid met de boot, het zijn levensnoodzakelijke voorwaarden om een expeditie te laten slagen en veiligheid te garanderen! En neem de schipper, hij was al een expert toen de wereld nog nooit van de Sardine Run had gehoord.

Contacten

Zonder de contacten van de skipper zou de Sardine Run een flop zijjn. Hij houdt voortdurend contact met  zijn netwerk ter plaatsen, waaronder de vissers. Essentieel!
Ook de piloten van het verkenningsvliegtuig van de Natal Sharks Board houden de skipper en crew voortdurend op de hoogte, evenals een UltraLight vliegtuig dat speciaal voor ons lokaal zoekt waar het helderste water en de beste baitballs zijn, ook al is dat verder uit de kust, waar het water vaak helderder is dan dichterbij de kust. Alle bronnen worden door Shark Explorers ingezet om de deelnemers aan de Sardine Run de beste ervaring te geven!

Reisduur

Ja, je kunt bij sommige operators ook kiezen voor een korte trip van 5 dagen. Niet doen! Je wilt zoveel mogelijk kans hebben om de actie met de baitballs te zien. Het zou zomaar kunnen dat het een paar dagen slecht weer is (het is immers winter!). Daarom kiezen Dive Along én Shark Explorers voor tiendaagse trips. Als er dan een keer een dag uitvalt vanwege een verkeerde wind, is het geen ramp. Er blijven voldoende dagen over. En heb je geluk en kun je elke dag naar zee, geweldig… je verveelt je geen moment, er gebeurt van alles.

Bron: Shark Explorers

Data in 2023

Dive Along organiseert in 2023 een safari die start op 20 juni en met Steven Vandevoorde van Dive Along zelf als reisleider. Ook op 30 juni en 10 juli start er een expeditie, maar dan zonder Nederlands sprekende reisleiding. Tijdens de Sardine Run wordt voornamelijk gedoken en gefreedived – pas als een baitbaal lang aanhoudt, zal er met duikset worden gedoken. Dus ook als niet-duiker kun je dit spektakel meemaken!

Je verblijft in een lodge in Port St. Johns, direct aan de Wild Coast. Negen dagen lang ga je de zee op (als het weer het toelaat) op zoek naar actie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief