Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Dirty groene wierslakken

Deze duik is onderwaterfotograaf John Landa een echte paparazzi: hij fotografeert twee groene wierslakken op een wel heel intiem moment. Ben je benieuwd? Alleen voor 18+….

Duik 880, maandag 17-07-2017, de Kerkweg Grevelingen, Nederland.
Vandaag is het een maandag ochtendduik samen met Lia, deze keer aan de Kerkweg. Ik haal Lia op en we rijden samen naar de Kerkweg. Aangekomen aan de Kerkweg is het lekker rustig dus spullen optuigen en het water in. Onderwater is het zicht redelijk goed maar dat maakt niet uit want ik ga helemaal voor macro. Maar eerst gaan we met zijn tweeën op zoek naar 2 dahlia’s die ergens ondiep zouden staan. Het gekke van alles is dat we de 2 dahlia’s niet hebben gevonden terwijl ik toch weet waar ze ongeveer staan, maar dat Lia een derde heeft gevonden. Helaas stond deze helemaal tussen 2 oesters in, je zag alleen zijn tentakels nog.

04-lumishootJ7170024-52999

Ondieper is het wel een kleurenpracht het wier rood en groen en daarbij allerlei kleuren van de kolonie vormende zakpijpen in een woord, schitterend! We gaan daarna wat dieper en komen bij het steile wandje daar zouden ook een paar dahlia’s staan maar die hebben we nu net gemist en we volgen daarna de opstaande rand richting de reefballs. Ik vind nog een driehoekige kalkkokerworm (ik weet het niet zeker) gelijk als ik mijn lamp er op schijn trekt hij zijn tentakels in en die komen er niet meer uit helaas.

05-lumishootJ7170016-52999

We komen langs de reefballs en gaan helemaal buiten langs om en komen de dahlia die op de grote reefball nog tegen helaas ziet hij er niet uit niet echt een fotogenieke dahlia. We zwemmen verder richting de kant en gaan nog eventjes het steile wandje afzoeken of we de dahlia’s nog kunnen vinden na een paar minuten kruisen we een paar duikers tegen die met elkaar verbonden zijn met een sleeptouw en dat is allemaal niet zo erg maar ze laten een spoor van stof achter zo erg dat we ergens anders naar toe zijn gezwommen om even uit het stof te zijn.

06-J7170104-52999

We zwemmen verder naar de kant en in het ondiep vlakke gedeelte krioelt het van de gewone garnalen en het zijn flinke jongens (of meisjes) gelukkig blijven sommige liggen maar sommige schieten weg als je maar iets te dicht in de buurt komt. Verder kom ik nog een paar mooie puitalen tegen waaronder een die een beetje goudkleurig was. Ik kom ook nog wat slakjes tegen zoals de groene wierslak de meeste liggen stil en doen niet veel maar dan ineens zie ik op het wier een groene kwak die heftig beweegt het blijken 2 groene wierslakken die een parings ritueel doen het gaat er echt heftig aan toe.

10-J7170064-52999

Zeker als je weet dat het geslachtsdeel van de wierslak uit zijn wang komt het klinkt raar maar het is wel zo. We komen weer in het ondiepe en ik ben op zoek naar wat visjes om een vis portretje te maken, ik zie nog een heel klein botervisje maar hij is niet zo gediend van mijn camera en vlucht tussen de oesters jammer maar helaas wel krijg ik wat verschillende grondeltjes en puitalen op de foto.

01-lumishootJ7170085-52999

We komen weer in de buurt van de steiger ik kom nog een mooie garnaal tegen die ik mooi closeup op de foto kan zetten het vergt wel even tijd want hij zit in een soort nis en ik kan er niet goed bij met mijn flitsers aan de zijkant maar na een paar pogingen is het toch gelukt. We zijn zijn bij de steiger en gaan er uit we kleden ons om en gaan daarna nog even wat eten bij Even Pauze wat weer heerlijk smaakte. Daarna nog even vullen aan de Zeelandbrug en de maandag duik met Lia zit er weer op en het was weer top. Ik ben ongeveer 99 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de water temperatuur was 20 graden , het zicht was matig, ik ben max. 9,1 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

4 reacties

 1. Mooi John!

  REAGEREN
 2. Pracht foto’s John, vooral de Steurgarnaal

  REAGEREN
 3. Thanks Willem en Dirk.

  REAGEREN
 4. Knap héél knap !!!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten