Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – ’t zit niet mee met mijn buddy’s

De gebruikelijke buddy’s van Duikreporter Dirk laten het ‘afweten’, maar gelukkig, een nieuwe buddy dient zich aan.

De ene duik na de andere wordt afgeblazen door mijn buddy’s: verkoudheid, rugpijn, nog meer verkoudheid … Als ik dan solo ga duiken en voor de fun kleinzoon Thomas als kantwacht vermeld zijn er die dit al te serieus opnemen in de reacties op FB … Hoe kan ik nu een mannetje dat nog twee jaar moet worden instructies geven? En nee … ik liet die natuurlijk niet alleen in zijn kinderwagen achter aan de kant (denk nu toch eens na … wie heeft die beelden dan gemaakt?) en nog een goeie: besef je wel welk trauma dat kind er van zou overhouden als opa niet meer bovenkomt? Dus dat wil zeggen dat ik hem mét buddy ook niet mag meenemen of nooit meer naar een speeltuin of een pretpark mag gaan of zelfs gewoon niet in de tuin mag zitten ??? Daar kan ik ook een hartaanval krijgen! En ja … ik heb het diploma van self-sufficient diver … Genoeg zever in pakjes, over naar de orde van de dag!

Ik heb een nieuwe buddy! Frank Van Reeth is ook self-sufficient diver, maar met twee is toch wel zo gezelliger! Even kennis maken, duikervaring uitwisselen en duikplan opmaken. Om 15.45 uur liggen we in het water. Mijn voorstel om naar rechts te gaan, de rand van de put te volgen en dan ondieper terug vindt hij prima.

collage frank-109939

We komen al meteen een beeldje tegen dat ik nog niet eerder zag (zie titelbeeld video). Zou hij dat vingertje naar iedere duiker op steken? Even verder staat een duif.

Langs de rand van de put zwemmen heel veel baarsjes en voorntjes. We draaien weg van de put en daar komen we het “autowrakje” tegen: enkel de radiator is herkenbaar.

Nu op zoek naar de “grotten” die zich aan het vormen zijn. Dat hebben andere duikers blijkbaar ook gedaan, want ze zien er weer helemaal anders uit dan de vorige keer.

011 Frank grot in-109939

Wanneer we uit zo’n “grot” komen ziet Frank een karper. Lastig beest, want hij wil niet echt in beeld komen! De baarsjes die tussen de planten hangen daarentegen wel!

collage baarzen en karper-109939

En wat te denken van dit plaatje? Voor mij zo geschikt om er een muur in mijn slaapkamer mee te behangen!

012 veel baarzen tussen planten-109939

Ook deze keer slechts één klein snoekje en de zon doet tussendoor haar best om het geheel feeëriek op te lichten.

snoek en plant-109939

We blijven nog heel even in de buurt van de steiger rondhangen en na 64 minuten en een max. diepte van 9,9 meter gaan we er uit. Het logboek gaan we in het vlakbij gelegen truckers café/restaurant De Club invullen. Uit de verhalen die we daarbij uitwisselen blijkt dat we heel wat gemeenschappelijke raakpunten hebben en een afspraak voor een volgende duik wordt alvast gemaakt!

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief