Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Bijzondere beleving bij de duikstek

Het belooft een bijzondere ochtend te worden, maar dat betekent wel dat Duikreporter Dirk vroeg zijn bed uit moet. 

Vandaag valt er iets bijzonders te beleven, maar ik moet er wel om 05.00 uur voor uit bed … De volle maan zal onder gaan op bijna hetzelfde tijdstip als de zonsopkomst. Bij Dreischor Gemaal heb ik de zon al verschillende keren zien opkomen en langs de andere kant is er een vrij uitzicht over de polders. Dat lijkt me de uitgelezen plek om dit toch niet alledaags gebeuren te gaan aanschouwen!

Het is al heel de druk op de baan en om 07.00 uur ben ik er. Wat een prachtig schouwspel! De hemel kleurt bloedrood vóór de zonsopgang met aan de andere kant de volle maan. Spijtig genoeg kruipt die achter de ochtendnevel vóór ze aan de horizon verdwijnt. Dit was niettemin tóch de moeite waard om zo vroeg op te staan!

Ik ben helemaal alleen op de duikstek: dat maakt het nóg specialer. In alle rust tuig ik op en om 08.24 uur lig ik in het water.

Het zicht bij het gemaal, dat verlicht wordt door de ochtendzon, is betoverend.

005 gemaal zicht door opening-110539

Er zit een eenzame, grote zeeanjelier op een oester. Aan de voet groeien enkele kleinere exemplaren. Het is één van de manieren van de zeeanjelier om zich asexueel voort te planten. Intreressante info over de voortplanting van anemonen vind je hier: https://www.waddenacademie.nl/wetenschap/wadweten/wadweten-2016/voortplanten-kan-ook-alleen

006 zeeanjelier 3-110539

Op de zuilen van het gemaal zitten ook nog mooie exemplaren

004 zeeanjelier 2-110539

Er valt heel veel te ontdekken, er zwemmen duizenden visjes en heel veel garnalen. Ik krijg niet genoeg van de mooie taferelen!

007 gemaal krab-110539

Op de terugweg loont het rustig snuffelen tussen de oesters en terug over het rif blijf ik nog een tijd in het ondiepe rondhangen. Voor die beelden verwijs ik naar onderstaande video. Na 94 minuten ga ik er uit, deze keer niet omdat mijn lucht op is, maar omdat de batterij van mijn camera leeg is!

De planning was om nog een tweede duik te doen bij Dreischor Frans Kok Rif. Daar staat ondertussen echter wel volk en om geen ontgoocheling op te lopen na deze prachtige duik rij ik naar huis om er van na te genieten bij de gemaakte beelden!

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief