Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Met het damesteam de winter door

Zes vrouwelijke onderwaterfotografen en twee captains. Het leukste team van het NK Onderwaterfotografie 2018 houdt je op de hoogte van alle trainingen en gebeurtenissen in de aanloop naar de wedstrijd.  Deze keer: Brrrr, koud!

Foto: Lia van Nieuwenhuizen

Tijdens een gezellige avond in de nazomer met z’n allen vrolijk een team voor het komende ONK onderwaterfotografie samenstellen is één ding. De hele aanloop naar dat ONK blijven oefenen, is een tweede. Dan komt er namelijk zo’n periode waarin de motivatie zeker niet daalt, maar de watertemperatuur wel. Bij het grootste deel van Nederland staat deze periode bekend als winter. Bij duikers als ‘dat seizoen waarin duiken korter worden’.

Een goed begin is het halve werk
Maar midden in dat seizoen vindt ook de jaarlijkse beurs Duikvaker plaats. Een dag vol warme ontmoetingen in een koud seizoen. En om het jaar goed te starten voor het damesteam wint Lia van Nieuwenhuizen op zondag de eerste plaats in de Dynamische Foto Expositie met haar schitterende foto van een kwal onder een steiger.

Het damesteam worstelt deze winter niet alleen met het nationale griepvirus, ook gebroken ribben en gekneusde enkels horen bij de blessures en te overkomen problemen. Om over een volledig onder water gelopen huis (nee, niet het onderwaterhuis van de camera, maar een woonhuis) nog maar niet te spreken. Beren genoeg op de weg dus. En gezien het seizoen zijn het ijsberen.

Hoogtestage
Gezien de watertemperatuur worden de oefenduiken van het damesteam korter. Met volledig verstijfde vingers is het lastig om de knoppen op je camera nog te bedienen om de instellingen te veranderen. De wil om te oefenen is er, de warmte in de vingers niet.
Om toch te kunnen blijven trainen offert een aantal dames zich op om warmer water op te zoeken. We hebben natuurlijk alles over voor de training. Met enorme tegenzin vertrekken de dames naar onder andere de Filipijnen, Indonesië en Egypte. Op een soort hoogtestage. Maar dan de diepte in. Heel vervelend, maar alles voor de training!

Foto: Ester van den Doel

Visportret
Onder andere de visportretten worden geoefend. Ester oefent haar visportret op een vrolijke clownfish. Mieke gaat voor de zeenaald, een lastig onderwerp vanwege de grote afstand tussen de ogen en de mond. Angelique kiest voor het kleinste van het kleinste: een pygmee zeepaardje. Sandra vindt niet alleen een hengelaarsvis op haar duik bij Cabilao, Filipijnen, maar weet ook haar gids zo ver te krijgen een duik lang model te spelen. Marloes kiest voor een blauwe vis met zwarte achtergrond.
Over de visportretten zijn we niet ontevreden. Maar natuurlijk oefenen we door!

Dus fotograferend Nederland, pas maar op! Wij komen er aan!

Foto: Mieke Noordanus


Foto: Sandra Boerlage

 

Foto: Angelique van Oorschot

Foto: Marloes Otten

In de aanloop naar en tijdens het NK 2018 kun je het damesteam volgen in blogs en op de DuikeninBeeld-pagina op Facebook.

Klik hier voor de andere blogs van het DuikeninBeeld damesteam.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief