Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Indonesië - algemeen

Joeri De Paepe – Live-aboard Indonesië: Komodo

Duikreporter Joeri neemt je in een serie van vijf video’s mee op reis naar Bali en Komodo. Dit is de eerste aflevering met de eerste duiken!

In de volgende reeks wil ik jullie laten meegenieten van onze duikreis naar Komodo in Indonesië. In elke post schuiven we op naar een volgende locatie. In deel 1 : Komodo.

Eind 2018 komen we, na enkele rustdagen in Bali, terecht op onze liveaboard voor de reis : de Mermaid II.

Main Movie.00_02_25_45.Still001-97662

De Mermaid II is een luxeuze duik boot die, voor onze reis, een traject doet van Bali naar Komodo en dan opnieuw terug.

Komodo ligt in de gouden driehoek : gekend voor top koraal, een grote diversiteit van onderwaterleven en … manta’s. Dat wordt genieten !!!

 

Mermaid-Map-Bali-Komodo-Bali-1024x587-97662

Na een tussenstop in Sumbawa met wat duiken, komen we aan in Komodo – een groep eilanden. De duikgidsen hebben goed nieuws en minder goed nieuws! Euhm… goed nieuws eerst ? Het worden prachtige duiken! Jullie gaan genieten! OK… en het slechte nieuws? Ja, het is hier wel wat frisser … 24 graden. Hmm… dat hadden we duidelijk niet voorzien, dat wordt spannend met onze 3mm duikpakjes.

De eerste duik is Batu Moncho : een zandvlakte met mooie koraalblokken. Het koraalleven is veelbelovend : prachtige vissen, mooie kleuren en gezond koraal. Wat ons hier opvalt zijn de gigantische vaaskoralen! Sommige groter dan een volwassen man. Tijdens deze duik zien we ook enkele keren een manta langskomen : toppie!

Duik 2 is Crystal Rock. De koraalpracht is overweldigend hier: wat een prachtige kleuren en variatie!

Duik 3 is China Shop. De naam gegeven door een duikgids omdat het deed denken aan een goed gevulde porseleinwinkel. Hier moeten we de ademautomaten in de mond vasthouden! Velden, zo ver als je maar kan zien, van koraal. Eerst zien we velden van hard koraal: hertshoorn-, tafel- en kelkkoralen. Hier en daar wat mooie anemonen en hun vaste bewoners: die worden we niet beu. Op het einde van de duik krijgen we een landschap van zacht koraal: het hele veld lijkt te bewegen en dat wordt gerealiseerd door vele duizenden grijpende handjes – hypnotiserend! Qua onderwaterleven krijgen we hier ook al wat schildpadden te zien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief