Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Defensieduikers actief in Vinkeveen

Momenteel wordt de duikzone bij Zandeiland 4 van de Vinkeveense Plassen flink onderhanden genomen. Er wordt door duikers van de landmacht voor het Recreatieschap Midden-Nederland onderhoud verricht aan de bus en andere duikobjecten. Daarnaast worden de 2 platformen vernieuwd. Afgelopen week werden zij ondersteund door duikers van de marine.

Defensieduikers_Vinkevee_juni 2016_Sander Kool (2)Defensieduikers_Vinkevee_juni 2016_Sander Kool (4)Defensieduikers_Vinkevee_juni 2016_Sander Kool (3)

De werkzaamheden van de landmachtduikers -afkomstig van de 105 Geniecompagnie- zijn toegespitst op het bouwen en het vernielen van constructies in binnenwateren. Zo maakten deze professionals onlangs ook  een fundering in de Maas voor de tijdelijke brug ten behoeve van de komende editie van de Nijmeegse vierdaagse. De duikers van de marine, die ondersteunden, komen uit het Salvage en Constructie team. Zij zijn gespecialiseerd in het bergen en redden na schipbreuk en het verrichten van reparatiewerkzaamheden onder en aan (oorlogs)schepen. Zij zochten bijvoorbeeld naar slachtoffers in het gezonken vrachtschip ‘Baltic Ace’.

De activiteiten in de duikzone bij Zandeiland 4 worden in week 28 voortgezet en afgerond.

Defensieduikers_Vinkevee_juni 2016_Sander Kool (5)Defensieduikers_Vinkevee_juni 2016_Sander Kool (1)

In onderstaand filmpje zie je hoe een genieduiker een betonblok verplaatst.

2 reacties

  1. Waarom ligt nu de buis ineens op z’n zij en tegen de ketting aan?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief