Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – De zon als spotlicht

Net onder het wateroppervlak valt er genoeg te zien. En Duikreporter Ad maakt tijdens het snorkelen dankbaar gebruik van de zon.

Ongeveer een week geleden heb ik aan de noordkant van de strekdam een eikapsel gefotografeerd. Na wat gesnuffel in de “Veldgids Schelpen” bleek het een eikapsel van de Japanse zeepbelslak te zijn en die wil ik graag fotograferen. Op de ondiepte voor de Brouwersdam zijn ze op dit moment massaal aanwezig. Het duurt dus ook niet meer dan een minuut voordat ik de eerste slak zie. De meeste slakken zijn een beetje samengetrokken, waardoor de vorm slecht tot zijn recht komt, maar al snel kom ik een mooi uitgestrekt exemplaar tegen.

Ad Aleman 01.06.22 Japanse zeepbelslak-115483

De bruine plooislakken en de Japanse zeepbelslakken bijten elkaar waarschijnlijk niet, want de eikapsels van deze slakken liggen tegen elkaar aan.

Ad Aleman 01.06.22 Eikapsels_-115483

Na de slakken en een mooie Europeese zeekreeft is het nu de beurt aan de anemonen. Als eerste vind ik in een lege Japanse oesterschelp een mooie sierlijke slibanemoon.

Ad Aleman 01.06.22 Sierlijke slibanemoon-115483

Soms licht een enkele zonnestraal tussen de blokken en het wier een mooie weduweroos uit. Het contrast is enorm en alleen door gebruik te maken van spotmeteing en 2 stops onderbelichten is het uitbijten van de foto te voorkomen.

Ad Aleman 01.06.22 Weduweroos 1-115483

Er is locaal dan zoveel licht dat ik het zeedruifje wat door de anemoon naar binnen wordt gewerkt pas zie tijdens de nabewerking.

Ad Aleman 01.06.22 Weduweroos 2-115483

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief