Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

De zeesterren van 2014

Wie is jouw zeester van 2014? Dit is de plek om hem of haar in de spotlight te zetten. Je kunt nog steeds insturen!

 

De zeesterren van Marion HaarsmaMarion_Haarsma_zeester_01

Iedereen die in koud water duikt!
«Mijn Zeesterren zijn iedereen die in koud water duikt. Het hoeft niet de hele winter door, dat is ook overdreven,maar het koude water heeft altijd iets bijzonders en het zit vol verrassingen. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt, want ik ken enorm veel mensen die van duiken in koud water houden. Dus alle duikers die in Nederland duiken en de duikers in de landen om ons heen zijn mijn Zeesterren!!!»
Op de foto: een koudwaterverrassing: een paaiende zeester, die zijn mannelijke zaad los laat!

 

De zeesterren van Aida SchrauwenRinie en Brigitta Luykx

Rinie en Brigitta Luykx
«Rinie Luykx en Brigitta Luykx zijn mijn zeesterren. Genieten van de mooie foto’s van Rinie en van de verhalen van Brigitta. En ik geniet ervan om als buddy met hun te mogen duiken! Super.  Bedankt voor al die mooie duiken! »

 

De zeester van Harro JansenZeester_Mike_Ollefers

Mike Ollefers
«Mijn ‘zeester’ is mijn buddy Mike. Afgelopen jaren hebben wij samen meerdere duiken gemaakt. Het waren allemaal stuk voor stuk heerlijke duiken met veel foto’s, waarbij ik veel van je heb kunnen leren. Maar ook hebben we samen voor ons nieuwe duikstekken ontdekt in Zeeland. Tussendoor deelden we onze belevenissen en gedachten, of dat nu was op  de duikplek of omdat we toch telkens een flinke rit voor de boeg hadden naar Zeeland.Voor onderweg zorgen we voor koffie met wat lekkers. De doordeweekse (avond) duik sloten we vaak af met een biertje of gezellig een keer in het weekend met een BBQ.

Daarom buddy Mike ontzettend….
…. bedankt voor de fantastische gezamenlijke hobby,
…. bedankt voor het helpen  leegmaken van het “koppie”,
…. bedankt voor de waardevolle duik/foto adviezen,
…. bedankt voor 2014, hopen dat we nog maar meer mogen duiken in 2015.

De zeester van Pieter Firlefyn

«Mijn zeester is Griet Lyssens, buddy en partner. Ik wil haar in de spotlight zetten omdat ze het duiken een kans heeft gegeven en haar Open water diploma heeft behaald. Ze heeft hier geen seconde spijt van en het bevalt haar enorm.»

PieterFirlefyn2PieterFirlefyn_

 

De zeester van John Landa1-2012-11-12_duik_547_152

«Mijn (zee)ster onderwater is Lia van der Laan. Al jaren duiken we op maandagochtend samen in de Oosterschelde of de Grevelingen. We hebben samen meegedaan aan het ONK, Lia als spotter, model en de catering en ik als fotograaf en we hebben samen goed gescoord, mag ik wel zeggen.
Lia, bedankt voor alle duiken die we samen gedaan hebben en ik hoop dat er nog heel veel mogen volgen.»

 

 

De zeester van Rob van der NietDe zeester van Rob van der Niet

«Na een introduik zo’n 5 jaar geleden, heb ik in de daarop volgende vakantie mijn PADI OWD gehaald. Voor Dominique was de intro niet zo’n fijne ervaring en het virus leek voorgoed aan haar voorbij te zijn gegaan. Echter, na een aantal tropische vakanties in het buitenland met veel zwemmen en snorkelen (en wellicht mijn enthousiaste duikverhalen) groeide sluimerend haar vertrouwen en daarmee verdween haar angst. Afgelopen mei, vlak voor onze vakantie naar Curaçao, overviel ze mij “Ik denk er toch over om ook mijn duikbrevet te gaan halen”.
En zo gezegd, zo gedaan! Met de super hulp van een goede duikschool, heeft ze haar PADI OWD vlotjes en probleemloos behaald en nog diezelfde vakantie had ik een nieuwe buddy! Ondertussen zijn we nog geen jaar verder en heeft ze al meer dan 40 duiken in haar logboek staan. Ze duikt super relaxed, heeft ogen als een havik en spot de mooiste vissen. Zo zie je maar, uiteindelijk krijg het duikvirus je toch te pakken!
Deze foto is de mooiste vondst van Dominique tijdens ons laatste duikvakantie in december 2014 op Curaçao: een prachtig zeepaardje.

 

 

De zeester van Thomas Van Puymbroeck

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Mijn zeester is mijn buddy, vriendin, partner en beste maatje An-Sofie. Ze volgt mij overal in mijn passie voor het onderwaterleven.Zelfs tot bij de tijgerhaaien van tiger beach … Bedankt An-Sofie :)»

 

 

 

 

De zeester van Carla van Westingdc6faff4fe

«Dit is mijn zeester, Harry van Laarhoven. De lieverd gaat overal met me mee naar toe, en leert echt veel van de onderwaterbiologie. Hij weet inmiddels dat het ’takje’ een spookfluitvis was :-)»

 

 

De zeester van Loes van der ListRTEmagicP_P7020328

«Sterren zijn de buddy’s, maar vooral mijn man, hij is geen duiker, geen zwemmer. Stimuleert om te gaan duiken. Kijkt of er tijdens de zomervakantie gedoken kan worden. Is zelfs een paar keer op de vakantie om 5.00 uur opgestaan, zonder ontbijt 2 uur gereden naar de duikstek. Een andere vakantie 1 uur gereden, daarna met de boot naar een eiland zodat ik een duik kon maken. Het is geen probleem als ik een weekje met duikvakantie wil, moet je vooral doen en geniet ervan krijg ik dan te horen. Hij is belangstellend naar de foto’s, wil graag weten hoe de onderwaterwereld eruit ziet. Dan ben je toch een sterretje!»

 

 

 

Wie is jouw zeester?

Is iemand jouw zeester, zet hem of haar of hen dan ook hier in de spotlight. Hoe? Dat lees je in deze link.

Openingsfoto: Ron Offermans

Kijk voor meer onderwaterfoto’s van zeesterren in het speciale album. Ook voor dit album kun je foto’s mailen naar redactie@duikeninbeeld.tv

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief