Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

De winnaars van Underwater Photographer of the Year 2019!

Richard Barnden is Underwater Photographer of the Year 2019. De jury van de internationaal hoog aangeschreven wedstrijd voor onderwaterfotografen roemde zijn foto van de grijze rifhaaien die een papegaaivis buit maken. Maar er zijn meer winnaars! 

De winnende foto werd gekozen uit maar liefst 5000 onderwaterfoto’s die door fotografen uit 65 landen werden ingezonden voor deze jaarlijkse wedstrijd – al sinds 1965 een begrip. Er waren 13 categorieën, waaronder enkele uitsluitend voor foto’s die in Brits water werden genomen en ook een categorie ‘Marine Conservation’.  De jury bestond ook dit jaar uit Peter Rowlands, Martin Edge en Alex Mustard.

De titel Marine Conservation Underwater Photographer of the Year 2019 gaat naar de Spaanse fotograaf Eduardo Acevedo met zijn foto van de schildpad verstrikt in visnet.

Ook aanstormende fotografen worden beloond! Taeyup Kim uit Korea Maleisië werd uitgeroepen tot Up & Coming Underwater Photographer of the Year 2019. 

Belgisch succes
De Belgische onderwaterfotografen doen het goed in deze competitie. Drie fotografen eindigen in de top Tien: Luc Rooman in de categorie Groothoek, Bruno Van Saen in de categorie Marco en de Martin Gerard in de categorie Up & Coming. Gefeliciteerd!

Wil je de toptienfoto’s in de diverse categorieën zien? Klik hieronder op de categorie.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

1 reactie

  1. Avatar

    Die foto van die schildpad is indrukwekkend zeg! De blik van de schildpad zegt alles.
    En felicitaties voor Luc, Bruno en Gerard met deze topprestatie!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *