Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

De winnaars van de Duikgids Zeeland zijn….

Wie heeft de nieuwe Duikgids Zeeland gewonnen? De twee winnaars zijn…

Foto: René Weterings

Wat is je favoriete duiklocatie in Zeeland? Op die vraag kregen we ongelooflijk veel reacties. En eigenlijk vinden veel mensen het onbegonnen werk om één favoriet te kiezen. Een greep uit de reacties!

Zoals Constantia die jaren in het mooie duikgebied woonde zonder dat ze het wist. Maar nu deelt ze haar belevenissen met haar leerlingen. « Alles is bij mij favoriet. Woon al jaren in Zeeland maar was totaal niet op de hoogte van al het moois onderwater. Sinds 3 jaar en ongeveer 150 duiken in Zeeland verder blijf ik elke keer genieten van al het bijzondere onderwater. Kom vaak klein spul tegen die ik bij thuiskomst eerst op ga zoeken op Google. Elke duik is een feestje en bijvoorbeeld een gestippeld mosdierslakje is net zo fantastisch als een slakje in tropische wateren. Het meest bijzondere was een duikje bij de Zeelandbrug. Daar heb ik een half uur gekeken naar een zeepaardje. Daarna dit op maandagmorgen als juf vertellen tegen je groep en dan die stralende ogen zien en dat ze zo meegenieten…nemen ze nooit meer van je af.»

Of Eduard Bello: « Favoriet is lastig. De Zeelandbrug is zo divers, het gehele jaar wel iets om te spotten of stroming of…de Vuilnisbelt vond ik de eerste keer overweldigd, net de Keukenhof. Veld vol anjelieren, klein tot zeer groot. Geweldig… De Kerkweg met grote anemonen… BSD met de sepia’s. Maar mijn ervaring naar de Val met de Tertius was een plaatje. Duik was onwennig, maar de brug vanaf een andere kant zien, fantastisch en dan een duik met geweldige begroeiing. Veel penneschaft en gorgelpijp. Mooi. Dus omgeving Zeelandbrug zeker favoriet.»

En Manja waant zich zelfs in de tropen: «Vorig najaar gedoken bij St. Annaland, maar als je me verteld had dat het in de tropen was had ik het ook geloofd. Ongekend veel zicht en heel veel leven.»

Foto: René Weterings

Arja Cirkel maakte zelfs een compleet gedicht:
« Het gemaal en dan bij goed weer
als ik daar dan duik keer op keer
duik ik langs de dijk rechtsaf
en na twintig minuten sta ik weer paf
op het moment dat het gemaal voor mij boven water uitrijst
met het zonnetje er op die het gemaal omlijst
alle kleuren en het leven die dit schouwspel laten zien
deze duikstek verdient met deze omstandigheden een dikke tien

( toch zijn er nog meer mooie stekken
daar kun je ook heel goed duik tijd voor uit trekken
dus op naar de Zeeuwse kust
en duik naar hartenlust)»

Kortom, de reacties samen vormen een bloemlezing op Zeeland. Het liefst zouden we ze allemaal hier noemen, maar gelukkig kun je ze via deze link nog nalezen.

Winnaars
Een winnaar ‘kiezen’ is onmogelijk, dus hebben we geloot. De nieuwe Duikgids Zeeland gaat naar Kris Smets en Janny Jansen. Zij krijgen per e-mail bericht van ons.

Delen
Wat zou het mooi zijn als wij ook in de toekomst over jullie mooie duikbelevenissen in Zeeland en daarbuiten horen. Als Duikreporter kun je je verhaal, foto’s en/of filmpje delen. Niet alleen wij vinden dat hartstikke leuk, maar je kunt zo ook andere duikers en niet-duikers inspireren. Uploaden gaat heel makkelijk!

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

2 reacties

  1. Gefeliciteerd Kris en Janny!

    REAGEREN
  2. Gefeliciteerd samen. Mooi cadeau. ?
    Bijzonder leuk dat mijn stukje er tussen staat. ?

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *