Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Regen en wind houden ons niet tegen!

Even twijfelt hij … kunnen ze deze duikdag beter niet afblazen? De grote donkere vlek op de buienradar voorspelt niet veel goeds… Ach, ze zullen wel zien. 

Het regent inderdaad wanneer we aankomen en er staat een strakke wind, maar het wateroppervlak is nog redelijk rustig, dus zullen we dan maar? Helemaal opgetuigd gaan we langs de boothelling in het water. Hier wil ik een beginplaatje voor mijn video maken, maar sh..! Ik ben vergeten de batterijen in mijn camera’s te plaatsen … Mijn sleutel ligt in de auto van Petra, dus zij kan ook mee terug … Terwijl ik de batterijen plaats heeft Petra steun gevonden op een paaltje, wat een mooi beginfragment van mijn video oplevert … Gelukkig kan ze er mee lachen: we hebben weer een verhaal!

Dirk-Van-den-Bergh_20170802_heremietkreeft-53532

Het is nog maar de derde keer dat ik hier duik. Reden: de twee vorige waren helemaal niet meegevallen, maar deze keer wordt het een mooie duik! We zien Bruine plooislakken, veel heremietkreeften, veel zeenaalden, veel schepjes, veel hooiwagenkrabben, platvisjes, een raster pitvis, een galatheakreeft (en uiteraard ook Noordzeekreeften), maar het moment van de duik is toch een paling die ik mooi kan filmen wanneer hij weg zwemt.

Dirk-Van-den-Bergh_20170802_zeenaald-53532

We zijn max. 12,7 meter diep geweest en na 58 minuten komen we recht aan de boothelling terug boven! Hé, de wind is weg, dus kunnen we toch naar Strijenham voor de geplande nachtduik! De regen is er nog steeds, maar nat worden is geen probleem voor een duiker hé!

We gaan daar om 21.15 uur in het water. De zon gaat onder om 21.30 uur, dus het is nog licht en dat is maar goed ook, want het water staat nog net niet hoog genoeg en dan is de instap bij Strijenham zo al spannend genoeg!

Dirk-Van-den-Bergh_20170802_oester-hooiwagenkrab-53532

We gaan heel even naar max. 8,6 meter, maar voor de rest maken we er een ondiepe duik van, op zoek naar steenslijmvisjes, maar komen die ’s nachts niet buiten? We zien er niet één … Een jong zeedonderpadje maakt echter veel goed en ook hier zien we een paling.

Dirk-Van-den-Bergh_20170802_zeedonderpad-53532

Voor de rest is het eerder een saaie duik. We hadden er meer van verwacht! We duiken 85 minuten en nu is het wel écht donker hier … Gelukkig reflecteert het duikbord goed in onze lampen, zodat we de trap gemakkelijk terugvinden. Het logboek vullen we in de auto in omdat het nog steeds regent. Petra heeft lekkere olijfjes en hamrolletje met kaas bij. Gezellig, maar thuis toch maar even het boekje van mijn auto raadplegen om uit te zoeken hoe ik de binnenverlichting permanent kan laten branden, want die gaat steeds maar weer uit na een paar minuten …

Dirk-Van-den-Bergh_20170802_paardeanemoon,-53532

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief