Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Nieuw! De Sea & Sea YS-D3 flitser

Sea & Sea heeft een nieuwe onderwaterflitser gelanceerd: de Sea & Sea YS-D3. Hiermee heb je volledige controle over de belichting van onderwaterbeelden.

Je wilt het uiterste halen uit de zeldzame momenten dat je onder water bent. Je laat niets aan toeval over en probeert zo veel mogelijk vast te leggen met je onderwatercamera. Voor jezelf, je familie, je vrienden, maar eigenlijk ook voor die ene unieke opname. En voor die uitzonderlijke opname heb je de juiste onderwaterbelichting nodig. En dat is waarom je deze Sea & Sea YS-D3 onderwaterflitser nodig hebt. Hiermee heb je de controle over de onderwaterbelichting volledig in eigen hand.

Dankzij zeer nauwkeurige elektronica is de YS-D3 onderwaterflitser in staat om in elke situatie optimaal te presteren. De Sea & Sea YS-D3 flitser heeft een richtgetal van maar liefst 33 en standaard een maximale belichtingshoek van 110°. Op deze manier beschik je altijd over een enorme hoeveelheid licht onder water. De tweestapsoplaadtijd van de flitser geeft je de gelegenheid, om zonder beperkingen, in bijzondere omstandigheden, onafgebroken te kunnen flitsen.

Modern, snel en krachtig

De ultramoderne elektronica in de YS-D3 is in staat om in extreem korte tijd een lichtflits met een richtgetal van 33 te produceren. Met behulp van de unieke, nieuw ontwikkelde, zeer nauwkeurige asferische optische triodelens, die over de twee flitsbuizen geplaatst is, wordt het licht gelijkmatig van het midden naar de randen verspreidt. Hierdoor ontstaat een ongekend mooie en strak egale belichting over het gehele opnamegebied. De belichtingshoek van de flitser – zonder gebruik te maken van een diffuser – is 105° x 80°. Met de meegeleverde standaarddiffuser wordt deze vergroot naar 110° x 100°. Wanneer de optionele dome-diffuser (#28116) gebruikt wordt, is belichtingshoek ongeveer 170° x 150°.

Alle momenten op hoge snelheid vastleggen

De YS-D3 maakt gebruik van condensatoren met een grotere capaciteit dan gebruikelijk is in onderwaterflitsers.  Daarnaast is de Sea & Sea YS-D3 uitgerust met een nieuw ontworpen oplaadcircuit. Hierdoor kan de YS-D3 zonder enige intervaltijd continu flitsen met een richtgetal van 16. En wanneer de flitser gebruikt wordt met een richtgetal van 22, is deze binnen slechts 0,6 seconden telkens opnieuw klaar voor gebruik. De YS-D3 kent een oplaadsignaal in twee stappen. Wanneer van de YS-D3 een flitskracht wordt gevraagd van boven het richtgetal 22, wordt in twee stappen het oplaadsignaal weergegeven. Nadat de flitser op vol vermogen van richtgetal 33 is afgevuurd, zal de flitser zowel zichtbaar als hoorbaar een signaal afgeven om te laten weten dat deze al weer gebruiksklaar is om met een  richtgetal van 22 de volgende opname te maken. En zodra de condensors voldoende zijn opgeladen om met een richtgetal van 33 te kunnen flitsen, wordt een tweede, ander signaal, afgegeven. Deze technologie biedt de mogelijkheid om opnames te maken met een snelheid die voorheen bijna onmogelijk leek. Zo mis je geen moment!

Verlichte weergave van de instellingen

De YS-D3 flitser is uitgevoerd met gekleurde display-achtergrondverlichting. Wanneer gefotografeerd wordt onder donkere omstandigheden, is het mogelijk om de instellingen, zoals flitsvermogen en mode instelling, bijzonder goed af te lezen. De kleur van de display op de achterkant van de Sea & Sea YS-D3 verandert telkens wanneer de instelling van de modusschakelaar wordt gewijzigd. Blauw (in DS-TTLII-modus), lichtblauw (in slave-TTL-modus), oranje (in handmatige modus met voorflits) en groen (in handmatige modus zonder voorflits).

Optisch of elektronisch

De YS-D3 onderwaterflitser kan worden gebruikt met een onderwatercamera die de flitser optisch via de glasvezelkabel aanstuurt, of elektronisch via de synchronisatiekabel op de onderwaterbehuizing. Vooraan onder op de flitser zit de slave-ontvanger waar je de glasvezelkabel aansluit zodat het signaal vanaf de interne flitser van de fotocamera kan worden doorgegeven. Aan de zijkant zit een tweede aansluiting om nog een glasvezelkabel aan te sluiten voor aansturing van een extra flitser.
De elektronische aansluiting zit onderaan op de achterkant van de flitser. Het is de klassieke Sea & Sea 5pins-S-aansluiting, die werkt met de Sea & Sea Syncro-kabel #17100 om een enkele flitser aan te sluiten. Of met de Sea & Sea DUAL syncro kabel # 03470 om twee flitsers tegelijkertijd aan te sturen.
Sea & Sea heeft voor de aansturing van de flitser een nieuw ontworpen Manual Flash Trigger en elektronische YS-converter, doe optioneel in de onderwaterbehuizing gemonteerd kunnen worden.

Richtlamp als duiklamp

De YS-D3 is uitgerust met een handmatig geschakelde richt-/focuslamp. Hiermee kan je de flitser nauwkeurig uitrichten op het onderwerp. Zo voorkom je vergissingen op momenten dat je het je niet kan permitteren. Daarnaast kan de onderwatercamera makkelijker en vaak ook sneller scherpstellen door gebruik te maken van het hulplicht van de flitser. Ook dit draagt bij aan een betere controle over je onderwateropnames.
Dankzij de uniek ontworpen aluminium reflector is deze richtlamp zo krachtig dat deze zelfs als duiklamp zou kunnen functioneren. En als je dat te veel vindt, dim je de lamp met één druk op de “glow in the dark”-knop op de achterzijde van de flitser.

2 reacties

  1. Beste Sea en Sea, waar op jullie website kan ik meer info vinden?

    REAGEREN
  2. Dat ziet er veelbelovend uit!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief