Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – De perfecte duik?

“Het lijkt een hele gewone duik te gaan worden. Het is zaterdaag morgen 07:00 en ik ben al bijna bij de Bergse Diepsluis.” Duikreporter Leendert vertelt over zijn duik.


Datum:  3 september 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Leendert_Smit_20160903_009__DSC6928-40862

Leendert_Smit_20160903_029__DSC6948-40862Zo vroeg duiken heeft allerlei voordelen waarvan de voornaamste is dat het nog niet druk is. Toch staan er al 2 (Belgische) auto’s als ik aankom.
Het zonnetje verschijnt net boven de horizon en het is windstil. Dat begint al goed.

Aangekomen bij de trap peil ik het water. Ziet er niet echt florissant uit maar goed.

Eenmaal wat dieper gekomen klaart het echter helemaal op en ik kan in 1 keer meters ver kijken. Ik zie het platform al van grote afstand liggen. Een school steenbolken zwerft om en onder het platform rond. Ik speur langzaam de reling af en kom eerst een zeedonderpad tegen en vervolgens een grote zeenaald. Ze spelen niet helemaal het ideale model maar ik ben behoorlijk tevreden.

Na nog een rondje besluit ik richting de steenblokken te gaan om te kijken wat ik daar nog tegenkom. Langzaam de helling opzwemmend zie ik een jonge Sepia. En nog een. En nog een. Op een gegeven moment duikelen 5 sepia’s in mijn blikveld. Wat een pech dat ik nu net mijn macro configuratie bij me heb. Daarmee krijg ik hoogstens 1 sepia in beeld. Het is wel een heel leuk gezicht. De sepia’s dansen op en neer en de een wil nog stoerder overkomen dan de ander. Ik volg ze een tijdje tot een zeebaars mijn pad kruist.

Leendert_Smit_20160903_034__DSC6955-40862
Ik kijk op en zie ene enorme school baarzen voorbij trekken. Het zijn er misschien wel honderd of meer en door het goede zicht lijkt het wel een scene uit de tropen. Fotografisch probeer ik er het beste van te maken maar de school krijg ik natuurlijk nooit goed in beeld.

Na dit hoogtepunt besluit ik snel terug te gaan want beter kan het niet meer worden. Zo wordt een hele gewone duik toch weer een bijzondere.

Leendert_Smit_20160903_017__DSC6936-40862

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *