Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

De mooiste pose

Mooi hè?! Fotograaf Thomas Van Puymbroek maakte deze plaat met een camera zonder onderwaterhuis en vertelt hier het verhaal achter de foto.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Anemoonvissen blijven natuurlijk altijd een dankbaar onderwerp, dus ging ik op zoek en na een paar minuten het diertje te laten wennen aan mij begon zij al mooi te poseren met deze foto als resultaat.

Deze foto is gemaakt met een camera die je niet zou verwachten, namelijk de OM-SYSTEM TG7. Ik fotograaf onder water vooral met een OM-SYSTEM OM1 maar ik had het geluk deze camera te mogen uittesten en beelden te maken voor voor de lancering van deze camera.

Aangezien je bij de TG7 niet alles manueel kunt instellen, zijn de settings een beetje beperkter dan anders maar de sluitertijd was 1/200, diafragma 6.3 en ISO 200.

Het leuke aan dit beeld is dat het gemaakt is zonder behuizing, zonder externe flits of lens. Gewoon de camera mee onder water en schieten maar.

Camera en instellingen

Camera: Olympus TG-7
Instellingen: 1/200, diafragma 6.3, ISO 200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief