Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – De laatste duikjes dit seizoen?

Het wordt frisjes, zeker als je nat duikt! Dirk van den Bergh maakt nog twee duiken terwijl de temperatuur daalt.


Datum:  1 november 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis en Put van Ekeren

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20161101_heremietkreeft-42895

In het water hou ik het bij een temperatuur van 10°C nog wel een uurtje vol, maar eens aan de kant wordt het iets minder prettig … Na deze 2 duiken doe ik er nog wel één bij de Zeelandbrug met Petra Zondervan, waarbij ik één van mijn videolampen verlies die ik na 4 uren drijvend langs de kant terugvind en met Pierre duik ik nog een keer in de Put van Ekeren, maar nu hou ik het voor bekeken. Wat niet wil zeggen dat het duiken nu stilvalt: eind november een weekje naar Dahab en nu ik geslaagd ben voor de theorie van het 3* brevet wachten me de praktijkoefeningen en begeleidingsduiken in het zwembad. Laat maar komen! Daar is het alvast warmer!

Dirk_Van_den_Bergh_20161101_Millennium_wratslak-42895

Bij de Bergse Diepsluis zien we bij de “check de stek” dat het zicht goed zal zijn: het lijkt wel of ze de Oosterschelde met leidingwater gevuld hebben! En inderdaad: nog nooit maakte ik het mee dat ik heel het platform onder water zo duidelijk kon zien. Nu het water kouder wordt hebben veel diertjes zich al teruggetrokken, maar wanneer Pierre een millennium wratslak ontdekt maakt dit de duik toch weeral bijzonder!

Dirk_Van_den_Bergh_20161101_slibanemoon-42895

Daarna gaan we “spoelen” in het zoete water van de Put van Ekeren. Vorige keer kwamen we geen enkel visje meer tegen, maar de baarsjes zijn vandaag nog eens “buiten” gekomen en de volwassen exemplaren willen gewillig voor de camera wil poseren. Ook last van het koude water? Duik weeral geslaagd!

Dirk_Van_den_Bergh_20161107_baars2-42895

Nu kan het grote werk beginnen: na elk duikseizoen maak ik een compilatiefilmpje van de mooiste momenten. Wordt moeilijk om het kort te houden dit seizoen … 47 filmpjes en héél veel mooie momenten … Dank aan alle buddy’s!

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *