Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

De Grevelingen: doe mee met de 1000-soortenweek

Hoe uniek is de natuur in en rond de Grevelingen? Help mee om dit in kaart te brengen tijdens de 1000-soortenweek.

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Wij kennen het natuurlijk van het onderwwaterleven, maar daarnaast zijn er honderden hectares duinvalleien en duizenden kust(broed)vogels, die van de Grevelingen een gebied van internationale betekenis maken.

In het kader van ‘meten is weten’ organiseert Staatsbosbeheer dit jaar in de Grevelingenweek van 20 tot en met 25 juni ook een 1000-soortenweek. Het is de bedoeling dat in deze week zoveel mogelijk verschillende soorten worden geïnventariseerd. Vrijwilligers, experts, natuurverenigingen en onderzoeksinstituten wordt gevraagd om onderzoek te doen naar allerlei verschillende soortgroepen. Iedereen kan hier zijn of haar steentje aan bijdragen.

Ga je duiken in de Grevelingen of ga je boven water rond het meer de natuur in, noteer wat tegenkomt en geef je waarnemingen door via waarneming.nl. Wanneer je waarneming binnen de genoemde periode binnen de grenzen van de Grevelingen wordt geregistreerd, zal deze automatisch meetellen in de resultaten.

Alle soorten die gemeld worden, tellen mee, hoe gewoon een soort ook is/lijkt!

Foto: Ad Aleman.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief