Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De eerste duik van 2017

De winter is nog niet ten einde, maar John waagt het er toch op. Hij maakt zijn eerste duik van 2017 en dat levert natuurlijk weer een duikreport mét foto’s op!


Datum: 13-3-2017
Duiklocatie: Anna Jacobapolder

duikreport-call-to-action-350x85

Ik heb nog mijn twijfels om te gaan duiken want de watertemperatuur is nog niet echt geweldig ik zie 5 en 7 graden voorbij komen en dat zijn geen tropische temperaturen dacht ik zo.

John_Landa_13-3-2017_3-P3130026-48374

Maar het begint wel te kriebelen vorig jaar ben ik er pas in april gaan duiken en was de watertemperatuur 10 graden en ben ik 90 minuten onderwater geweest en ook mijn mooiste foto van het seizoen gemaakt en nu is het rond de 6 graden. Ik stuur zondag avond een appje naar Lia en vraag of ze zin in een duikje heeft bij AJP daar ligt een snotolf niet zo diep en dat zou wel een leuk begin zijn van het duik seizoen.
We hebben afgesproken en ik zoek al mijn spullen bij elkaar en ik neem alles nog een keer door of ik echt niets vergeten ben.
Camera batterijen opgeladen zit mijn flitser op de camera en staat deze aan (onderwater is het niet mogelijk de camera flitser aan te zetten) heb ik mijn vinnen, ondervestje, loodpockets, duikschoentjes, dikke handschoenen, sokken voor in mijn duikschoentjes bij, check check check en nog eens check ik heb alles bij denk ik.

John_Landa_13-3-2017_2-P3130021-48374

Ik heb alles in de auto geladen en ik ben nog niet weg of ik stap weer uit om alles te controleren of ik echt alles bij heb.
Aangekomen bij AJP valt het weer een beetje tegen het is bewolkt en het waait maar ik heb er zin in en ik heb mijn gedachten getraind om het niet koud te krijgen onderwater en dat helpt echt.
Nog een praatje met Lia en als we ons om willen kleden komt er nog een duiker aanrijden het is Rudy iemand die ik ken van Facebook en die ik nu voor het eerst echt ontmoet.

John_Landa_13-3-2017_1-P3130032-48374

Ik maak nog een praatje over Noorwegen waar ik pas op vakantie ben geweest en Rudy ook, na dit praatje echt omkleden optuigen en richting het water. We klauteren langs de steiger naar het water het is laagwater je kunt nu tot aan het ponton lopen dat is wel makkelijk voor het aantrekken van de vinnen. Het eerste water loopt mijn natpak binnen het is heel even koud maar met mijn positieve gedachten dat het water aanvoelt als 20 graden heb ik het niet koud. Toch moet ik even slikken als ik met mijn hoofd onderwater ga want het voelt toch echt koud aan maar als we de snotof hebben gevonden is de kou zo verdwenen.

Ik lig net onder de water oppervlakte en ik wil dalen maar het lukt niet zo erg goed, ik kom niet gewoon niet goed onder en ik weet al gelijk waar dat aan ligt, ik heb mijn onderhesje aan en ik heb mijn lood daar niet op aan gepast, stom stom stom!
Gelukkig mag ik een kilo lenen van Lia en kan ik toch redelijk op mijn gemak wat foto’s maken van de snotolf.
Het is nog net niet genoeg lood dus lig ik een beetje te hannesen en maak ik veel stof ik sein naar Lia dat ik het nog niet echt koud heb en dat we nog wel een klein rondje kunnen maken.

John_Landa_13-3-2017_5-P3130045-48374

Man man man wat heb ik toch gemist er is niet echt veel te zien maar ik voel me gewoon happy als ik die krabben zie lopen en die zeesterren zie die tegen de oesters aangeplakt zitten. We draaien om en gaan nog even terug naar de snotolf waar het stof is gaan liggen hij ligt er mooi voor helaas veroorzaakt de scheepvaart wat golfslag en je ligt helemaal te dobberen in dat water niet echt makkelijk voor een mooie foto.
Ik zie dat mijn scherm heel donker is dat is helemaal niet makkelijk om de snotolf te fotograferen ik weet ook waar dat aan ligt dus moet ik met die dikke handschoenen die kleine knopjes op het onderwaterhuis indrukken om in het menu een instelling te veranderen en dat valt niet mee kan ik je vertellen. Ik lig er nu een half uur in en ik vind het genoeg zo ik heb het nog niet echt koud dus gewoon verstandig zijn en het water uit gaan.
We lopen terug naar de auto ruimen de spullen op en maken nog een praatje onder het genot van een bakje snert, yes het duik seizoen is voor mij weer begonnen.

Lia bedankt voor de duik.

Ik ben ongeveer 30 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 09:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 6 graden, het zicht was redelijk, ik ben max. 5,2 meter diep geweest.

Duik 831, Maandag 13-03-2016.
Anna Jacoba Polder, Nederland.

John_Landa_13-3-2017_4-P3130031-48374

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *