Inloggen

Wachtwoord vergeten?

De Canarische eilanden in één oogopslag

Algemeen

Land: Spanje – Autonoom deel van Spanje
Hoofdsteden: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria
Aantal inwoners: 2.128.679
Taal: Spaans, in de toeristische gebieden spreekt men ook goed Engels
Valuta: Euro
Reisdocumenten: Paspoort
Website:  www.turismodecanarias.com

Actuele reisadviezen en -info: Nederland wereldwijd, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL)

Duiken

Duikers en onderwaterfotografen komen maar al te graag naar deze eilandengroep: de stabiele watertemperatuur en de uitzonderlijk helderheid, zelfs op een diepte van meer dan 30 meter, hebben samen met de vulkanische schoonheid en de grote verscheidenheid aan planten en dieren een grote aantrekkingskracht op duikers. Op elk van de eilanden vind je een groot aantal duiklocaties en duikscholen waar je kunt leren duiken, een uitrusting kunt huren of begeleide duiken kunt maken.

Beste reistijd voor duikers

Er wordt er het hele jaar door gedoken. De watertemperatuur is in de maanden februari tot april het laagst – gemiddeld 19 graden. In september en oktober worden normaal gesproken de hoogste temperaturen gemeten en kan de temperatuur oplopen tot 24 graden.

Pijlpuntkrab
René Weterings was in mei 2014 voor DuikeninBeeld op La Palma. Deze foto werd gepubliceerd bij zijn derde artikel uit een serie van vier. Het verhaal staat op http://www.duikeninbeeld.tv/reizen/artikel/la-palma-kinderen-van-harte-welkom/Rene Weterings

Klimaat

Van de Canarische Eilanden wordt gezegd dat het er altijd lente is, met blauwe luchten en stabiele temperaturen die door het jaar heen nauwelijks variëren. Het weer kan per eiland verschillen en op de grotere eilanden zelf per deel van het eiland. Gemiddeld genomen wordt het er in de wintermaanden niet veel kouder dan 12 graden en ’s zomers niet veel warmer dan 29 graden. Naast de aangename temperatuur zorgen de geringe hoeveelheid neerslag en de vele zonuren ervoor dat de Canarische Eilanden een populaire bestemming zijn.

Reizen naar en op de Canarische eilanden

Vanuit Nederland en België vlieg je in 4 tot 4,5 uur naar de Canarische eilanden. De grote eilanden hebben hun eigen vliegveld, waar zeker in de zomermaanden dagelijks op gevlogen wordt vanuit Nederland.
Op de eilanden zelf geeft een huurauto de meeste vrijheid, maar ook met openbaar vervoer in de vorm van de lokale bussen kun je op veel plaatsen komen. In de steden en rond de toeristische gebieden vind je ook veel taxi’s.
Tussen de eilanden varen veerboten die passagiers van het ene eiland naar het andere vervoeren.

Foto: René Weterings
"Gaan we weer verder papa?" Foto: René Weterings

Wat kun je op de Canarische eilanden nog meer doen?

De Canarische Eilanden zijn ongeacht het jaargetijde ideaal om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en om nieuwe energie op te doen. De stranden, het vulkanische karakter, de levendige en gastvrije levensstijl, de vele buitenactiviteiten en het gevarieerde en kwalitatief hoogwaardige aanbod van accommodaties en recreatie maken dat de meeste bezoekers meer dan één keer terugkomen. Niet onbelangrijk, de Canarische eilanden zijn een prima bestemming om met het hele gezin te genieten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief