Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – De aanhouder wint

Een dame met een missie: duikreporter Carla van Westing houdt vol om haar missie te volbrengen. Wat die missie inhoudt? Dat lees je in haar duikreport.


Datum:  14 augustus 2016
Duiklocatie: Kerkweg

duikreport-call-to-action-350x85

160814-fb-1-CarlavW-39458
De zaterdag spenderen Harry en ik aan andere dingen en komt er niets van duiken. Maar het voornemen is om zondag vroeg naar de Kerkweg te gaan om dan eindelijk de juiste foto’s te maken voor mijn missie.
Zo gezegd zo gedaan. Hoewel ik bij mijn bed niet uit ben te krijgen na een zeer slechte nacht, sta ik toch op, want ik weet dat ik er later blij om ben en er spijt van krijg als ik het niet doe.
Aangekomen bij de Kerkweg is het nog heerlijk rustig. Let wel, dit is 8.15 uur ongeveer. We starten meteen met opbouwen en omkleden en al snel komen er een heleboel auto’s aanrijden. Een hele club Belgen, maar ook veel Nederlanders en wat Duitsers.

160814-fb-4-CarlavW-39458
Wij gaan al snel de dijk over en te water. Als we ons hoofd onder water steken ziet het er echt heel erg veelbelovend uit. Kraakhelder en het wemelt van de zeedruifjes en andere ribkwalletjes. Ik zeg dat ik eerst even op de pijler van de steiger wil kijken of er iets leuks op zit. Dit valt nogal tegen. Ik maak wel wat foto’s maar weet al bijna zeker dat dit hem niet gaat worden.
We duiken door en op het ondiepe stuk is het prachtig helder, maar helaas als we bij het randje komen is het een aardig troebele soep. Niet zo erg dat we elkaar kwijtraken ofzo, maar lang zo mooi niet als ondiep. Helaas, maar niets aan te veranderen natuurlijk. Ik probeer zoveel mogelijk foto’s te maken om zo eindelijk de plaatjes voor mijn persoonlijke opdracht te schieten. Erg veel bijzondere dingen zien we niet. Fluwelen zwemkrabben, gewimperde zwemkrabben, penseelkrabbetjes en nog plenty andere krabbetjes. Het wemelt van de visjes die steeds in ons lamplicht schitteren. Ook vinden we de prachtige rode dahlia die op het randje zit. Hij is groot en staat prachtig helemaal open. Hele bijzondere dieren blijf ik dit vinden.
We maken een erg leuke duik, zonder hoogtepunten. Of je moet het bijna omver gezwommen worden door een buddypaar met buddylijn die rakelings over ons heen komen als hoogtepunt beschouwen, maar dat vinden wij niet. Zeker niet als we het stofspoor van ze zien. Maar daardoor gaan we wel een stukje ondieper zwemmen en komen weer in helderder water. Veel beter. Totdat we in een giga-stofwolk komen. Maar dat is niet zo vreemd, we zijn bij de steiger .

160814-fb-3-CarlavW-39458
Als we over de dijk komen is het ongelooflijk. De hele parkeerplaats staat vol en zelfs op het grasveld aan de andere kant van de weg staan een aantal auto’s. Wat ben ik blij dat ik toch mijn bed uitgekomen ben!
Ik heb een heleboel foto’s gemaakt en bekijk ze thuis kritisch op mijn laptop maar vind het plaatje nog niet. Misschien zit het er wel bij en ligt het aan mij. Dus stuur ik ze op naar mijn steun en toeverlaat in moeilijke foto-tijden, Edwin. Ben benieuwd wat zijn oordeel is.
En als het er nog niet bij zit, dan volgende week weer een poging , ik geef niet op.
Heb wel wat leuke foto’s om bij mijn report te doen nu, gewoon leuke Grevelingenplaatjes.

160814-fb-2-CarlavW-39458

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten