Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Data (O)NK en ZK Onderwaterfotografie en –videografie bekend

Ook dit jaar wordt het (Open) Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en –videografie én het Zeeuws Kampioenschap weer georganiseerd. Inmiddels zijn de data hiervoor bekend!

2017-01-09-data-onk-en-zk-foto-en-videografie

Op zaterdag 13 mei 2017 is de eerste wedstrijddag, op zaterdag 17 juni is de tweede. Dit jaar is op verzoek van de deelnemers voor de zaterdag gekozen als wedstrijddag.

Zowel voor de fotografen als videografen bestaat het plan om een nieuw element toe te voegen. De organisatie is dit nog aan het uitwerken – zodra het bekend is, melden we dit!

Er wordt een onderscheid gemaakt in de volgende wedstrijden:

  • het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) voor zowel nationale als internationale fotografen
  • het Nederlands Kampioenschap (NK) voor ervaren Nederlandse fotografen
  • het Zeeuws Kampioenschap (ZK) voor beginnende of minder ervaren fotografen
  • Ook is er een ONK Onderwatervideografie (ONK Video)

(Open) Nederlands Kampioenschap
De wedstrijden vinden plaats in de Oosterschelde, de Grevelingen en het Veerse Meer. De deelnemers mogen zowel op één dag als op beide dagen deelnemen. Bij het ONK en NK zijn er vijf verschillende categorieën: groothoek zonder model, groothoek met model, macro, visportret en thema. Als deelnemer ben je vrij om te kiezen in welke categorieën je wilt deelnemen. Echter: wanneer je voor alle categorieën foto’s inlevert, maak je kans op de titel Overall Kampioen 2017!

Zeeuws Kampioenschap & Videografie
Bij het ZK zijn er twee categorieën: beste foto en thema. Per categorie zijn er drie prijswinnaars én er is een overall winnaar: de Zeeuws Kampioen. Daarnaast wordt er dit jaar ook weer het ONK Videografie georganiseerd. Deelnemers leveren voor dit kampioenschap een korte film in.

Inschrijven vanaf begin april
Vanaf begin april kun je je inschrijven voor de wedstrijden. Op zaterdag 6 mei is er een Technical Meeting voor de deelnemers die daar behoefte aan hebben.

Prijsuitreiking
Op zaterdagavond 30 september 2017 wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn. De locatie volgt op korte termijn. Dit jaar zal een ‘nieuwe dimensie’ aan de prijsuitreiking worden toegevoegd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief