Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniëlle Kalis – Sognefjord in Noorwegen

Duikspullen en tent in de auto! Daniëlle en Arjan vertrekken naar Noorwegen. Het doel van de reis? Het land bekijken, rondtrekken en een paar mooie duiken maken. En dat is gelukt!

We hebben op verschillende plekken hele mooie duiken gemaakt in het Sognefjord. Op ongeveer twee uur rijden van Bergen ligt Kystendykke Opplevelser gerund door Tore en June. Via Instagram hadden wij afgesproken om hier te gaan duiken. Wij kozen voor twee kantduiken, maar bootduiken kan ook.

Ons eerste duikje was op hun huisrif. Gewapend met onze camera’s sprongen wij het water in. Vooraf vertelden ze ons wat we allemaal tegen konden komen. Van zeesterren in verschillende soorten, maten en kleuren tot zeenaaktslakken en zelfs zeeduivels. Dus wij waren zeer benieuwd of wij ook een zeeduivel tegen zouden komen!

Terwijl we langzaam naar de bodem afdaalden begonnen Tore en June meteen enthousiast naar iets op de bodem te wijzen.  En ja hoor, daar lag hij dan. De zeeduivel. Wat een geweldig beest, zou mooi gecamoufleerd. En direct het perfecte fotomodel om onze camera-instellingen goed te zetten.

Het was genieten met een zicht was ruim 15 meter. We gingen van zeesterren naar anemonen en van naaktslakken en hermietkreeftjes tot een hele grote Noordzeekrab. Na ruim 80 minuten kwamen we weer boven, wat was dat geweldig.

Na even wat eten en flessen vullen gingen we naar de volgende duikstek. Hier moesten we even over een paar grote betonblokken klimmen voordat we het water in konden. We zwommen om een brugpijler heen om aan de andere kant bij het strandje het water te verlaten. Ook hier was het zicht geweldig en het onderwater leven was weer in grote aantallen aanwezig. We kwamen zelfs nog een grote kreeft tegen die lekker aan de wandel was. Langzaamaan kwamen we aan het einde van onze tweede duik, maar niet voordat we nog een mooi zeeduivel tegen kwamen. Dat was een mooie afsluiter van ons laatste duikje in Noorwegen.

Maar niet voor lang, want de boot naar Noorwegen voor deze zomer is alweer geboekt en natuurlijk gaan we weer duiken met Tore en June.

4 reacties

 1. Wat leuk, ik heb ook grote interesse om te duiken in Noorwegen. Lijkt me prachtig.

  REAGEREN
  • Hallo Pauline, het is echt heel mooi om te duiken in Noorwegen.
   Het onderwaterleven, de verschillende kleuren en heel goed zicht.
   Heel veel duikplezier alvast

   REAGEREN
 2. Wat een kleur! Mooi zeg.Ik snap dat jullie teruggaan.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief