Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – De Zeelandbrug voor jou alleen

Locatie Zeeland

 

Lekker vroeg op en maximaal genieten van het duiken in Zeeland. Dat is het plan van Daniel, maar pakt dat ook zo uit?

4:15 AM, De wekker gaat.. Poeh eh. Dat is vroeg maar vandaag zal het hopelijk de moeite waard zijn.

Gelukkig was ik wel zo slim om de avond ervoor alle duikspullen alvast in de auto te leggen zodat ik na een snel ontbijt direct de auto in kan stappen. Op naar Zeeland voor een vroege ochtend cq nachtduik. Om 05:45 zou ik afspreken met mijn buddy’s Jesse en Dion. Onderweg was het heerlijk rustig op de weg in dit laatste zomerweekend zag het begin van de dag er super uit. Na het zien van een vallende ster kwam ik aan bij de parkeerplaats. Daar stond Jesse al te wachten. Dion volgde spoedig. Het zal iedereen niet verbazen dat ik de duikstek volledig tot onze beschikking stond. Na het opbouwen van de spullen gingen het we het water in. Ik zou op zoek gaan naar de Wijde Mantel ( Aequipecten opercularis ). Via Fred heb ik enkele aanwijzingen gekregen ( mijn dank hiervoor ) waar ik deze kon vinden. Na de eerste ademteug met perslucht kwam er een grote grijns op mijn gezicht. Met gemak meer dan 5 meter zicht. Wij koersen rustig richting de pijlers om daar aan de slag te gaan. Daar aangekomen ging ik op zoek en na het fotograferen van enkele Kokerwormen viel mijn blik op een Wijde Mantel. Was een mooie schelpsoort is dit eigenlijk. Terwijl ik aan de slag ging met mijn camera bleven Dion en Jesse in de buurt om verder te kijken. Zij genoten met volle “adem”teugen van deze heerlijke duik. Aan het einde van de duik kwam mij nog een kleine pijlinktvis tegemoet. Deze verdween echter voordat ik mijn camera in gereedheid had gebracht.

wijde_mantel

Nadat wij het water uitgingen en de spullen ingeladen hadden in de auto kwamen de eerste auto’s eraan om een drift duikje te maken.

Duik 2 was afgesproken voor de Bergsche Diepsluis. Daar zou ik met Dave en Manja een duik gaan maken daar zij nog geen Oosterschelde ervaring hebben. Ideale stek dus om te gaan kijken. Het was al druk op de parkeerplaats toen wij aankwamen. Logisch uiteraard daar het wederom schitterend weer is en het hier eigenlijk altijd wel druk is. Wederom na wat gezelligheid op de parkeerplaats het water ingegaan en ik rekende op slecht zicht. De waarheid was hier ver vandaan. Wauw…… wederom rond de 7 meter zicht. Wij zijn de gehele duik in het ondiepe gedeelte gebleven en met de zon boven ons was het heerlijk genieten. Op deze duik viel op hoeveel groene wierslakken er op dit moment zitten. Ik kwam op een gegeven ogenblik een stelletje groene wierslakken tegen die rond elkaar aan het draaien waren. Zag eruit als een soort van paringsdans? Ook hier heb ik een kwartier naar gekeken terwijl ik met mijn camera probeerde dit op de foto te krijgen.

wierslakken

Na de duik heb ik vernomen dat Dave en Manja zich super hebben vermaakt en zeer zeker de Oosterschelde meer willen bezoeken. Het voordeel van deze vroege duiken is dat ik nog de hele dag te gaan heb dus na het afscheid aan de waterkant weer lekker aan het begin van de middag naar huis om de foto’s te bekijken.

Life is good. Live it!!!!!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief