Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Knallen over de Oosterschelde

Locatie Oosterschelde

 

Vandaag met de duikvereniging Time2Dive van Divepost Zoetermeer op pad om een duikje te maken in de Oosterschelde. Rond 06:45 ging de wekker en kwamen we er licht vermoeid uit 😉 De duikspullen hadden we de avond ervoor al klaargezet en dus na een hapje eten en de ochtendverzorging de spullen ingeladen in de auto. We stapten net de deur uit en Caar roept opeens: “mijn pak”. Deze was ze dus nog bijna vergeten en duiken zonder pak……. vergeet het maar.

We zouden verzamelen bij restaurant Schelphoek en voordat we er aankwamen nog snel even een bakje koffie genomen bij de Shell om de hoek. Eenmaal op het parkeerterrein staat de grote RIB al klaar. Deze stond nog op de boottrailer en met een oude brandweerwagen ervoor zag het er toch gaaf uit. Tony begroette ons als kapitein en bood ons een bak koffie en thee aan. De brandweerwagen was namelijk voorzien van een kleine keuken. Ideaal dus.

Dus snel de boot in het water en spullen inladen. De duikspullen achterop het dek en vanaf de Haven Schelpenhoek ( waar wij nog een uitvoerige uitleg over kregen. Erg leuk ) gaf Tony vol gas de haven uit om onderweg te gaan richting de Zeelandbrug.

Daar aangekomen kregen was het originele duikplan om bij Kulkenol te gaan duiken maar nadat er meerdere duik boten ( oa met 20 a 30 man aan boord ) op deze stek voor anker gingen zijn wij maar een stuk verderop gaan liggen.

bootduik

Deze duikstek was grotendeels voorzien van flink wat sepia stokken. Helaas zijn ze dit jaar niet in de grote getalen aanwezig en konden we alleen maar wat eieren vinden. Voor de rest wel schitterende tubelaria bossen en grote zee anjelieren. Een stek om te onthouden. Wel een stuk lopen maar de moeite waard.

Na deze mooie duik zijn we weer aan boord geklommen. Eerst het setje uit en daarna met een flinke vinslag aan boord. Nog een bakje koffie gekregen van het duik schip de Admiraal en vol gas weer terug. Het lijkt me toch waanzinnig om dit voor je werk te mogen doen.

Die middag waren we ruim op tijd terug waardoor we lekker met de complete groep een hapje gegeten hebben bij de Molen in Scharendijke.

Een geslaagde duikdag dus weer!!! Op naar de volgende.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief