Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Frisse duik in augustus?!

Locatie Berge Diepsluis

 

Het ideale van door de week duiken? Dat je af en toe de duikstek helemaal voor jezelf hebt. Duikreporter Daniel dook op een dinsdag onder bij Bergse Diepsluis.

Iedere Dinsdag heb ik gelukkig de mogelijkheid om zonder de grote drukte het Zeeuwse water op te zoeken. Ik werk zelf namelijk op de Zaterdag en een vaste vrije dag in de week is dan zeer zeker een fijn idee.

Vanmorgen nog een kleine afspraak staan om de nieuwe trap in onze woning in te laten meten. Dit nam meer tijd in beslag dan ik gehoopt had waardoor de kentering op Sint Annaland niet meer haalbaar was. Om toch maar weer lekker aan de slag te gaan met mijn nieuwe camera ben ik wederom richting de Bergse Diepsluis vertrokken.

De avond ervoor waren er nog goede berichten over het zicht dus met goede moed vertrok ik richting het Zeeuwse. Onderweg had ik nog even een parkeerplaats opgezocht om het onderwaterhuis onder druk te zetten. Raymond van Het Onderwaterhuis gaf mij namelijk aan dat je dit minimaal een half uur van tevoren moest doen, anders zou het geen zin hebben. Gelukkig nog op tijd aan gedacht.

zakpijp

Onderweg nog een paar buien, maar aangekomen op de parkeerplaats was het droog. Er lagen 2 andere buddyparen in het water welke er tijdens het opbouwen van mijn set eruit kwamen dus ik had het rijk alleen.

Rustig aan de dijk over en op naar het water. Het stond er alweer laag bij. Het laagste punt was bijna bereikt. Vinnen aan en here we go! Het zicht viel mij helaas wat tegen. Overal van die grote witte slierten onderwater. Helaas niet het zicht welke de avond ervoor ervaren is.

Vooraf had ik al besloten dat ik bij de oude sepiastokken die wij in het voorjaar geplaats hebben te gaan kijken. Aangekomen bij het oriëntatiepunt aan de dijk ben ik mijn vaste koers gezwommen waarna ik na een aantal minuten al de eerste stokken weer tegenkwam. Deze waren inmiddels flink begroeid met zakpijpen en vol met hooiwagenkrabben.

Het viel mij op dat er flink wat zeenaalden over de stokken heen kropen waar ik best een flinke tijd bij gehangen heb om te fotograferen. Zo af en toe wierp ik helaas nog wel van stof op, maar wonderbaarlijk stond er een lichte stroming richting het westen. Dit kwam goed uit en haalde het stof grotendeels weg.

Op een gegeven ogenblik zag ik een bruine plooislak op een takje. Deze zat er schitterend voor. De eerste foto was helaas te donker maar erg mooi. Toen ik de instellingen veranderde dacht het slak “ je zoekt het maar uit “ en liet zich in de lichte stroming zweven en viel uiteindelijk op de grond. Hier waren goede foto’s niet meer te maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief