Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – De eerste duik met een nieuwe camera

Locatie Bergse Diepsluis

Duikreporter Daniel heeft een nieuwe cameraset. Zo’n eerste duik is dan altijd spannend. Dit zijn de resultaten!

Gisteren voor het eerst met de nieuwe Olympus OMD-5 II met Nauticam behuizing een duik gemaakt.

Na het geven van een stromingsspecialty aan Dave en Manja zelf een duik gemaakt om de camera voor het eerst in het buitenwater te ervaren.

Aangekomen bij de Bergse Diepsluis was het weer gezellig druk. John en Marga van Live2Dive waren ook met hun OW opleidingsgroep bezig. Ze hadden nog maar 1 duik te gaan alvorens ze het mooiste brevet binnen de duikwereld zouden behalen, zijnde degene waar het allemaal mee begint!
Na wat bijgekletst te hebben heb ik mijn pak maar aangetrokken, mijzelf verder opgetuigd en richting de waterkant vertrokken.

Een half uur voor ik het water in ben gegaan heb ik de behuizing van de camera nog op druk gezet (of beter gezegd, onder druk). Het ledje heeft namelijk enkele kleuren. Blauw om aan te geven dat die functioneert. Geel om aan te geven dat de gewenste onderdruk nog niet bereikt is en groen als deze wel behaald is. Na minimaal een half uurtje hoef je alleen nog maar te controleren of het ledje in de behuizing nog steeds groen is en dan weet je ook zeker dat de behuizing luchtdicht is, dus ook waterdicht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik dacht lekker ondiep te scharrelen naar klein spul met de 60mm macrolens. Bij de trap was het eigenlijk best nog wel helder, maar een stuk verderop was het water toch al iets troebeler geworden door de vele duikers die reeds voor mij het water in zijn gegaan. Langzaamaan ben ik richting het oosten gezwommen en wisselde ik telkens tussen de 2 en 6 meter diepte om lekker te genieten van al het moois onder water. Enkele zeebaarzen kwamen mij nog tegemoet en cirkelden rustig om mij heen. Uiteindelijk heb ik een 2-tal items gevonden waar ik lekker op los kon gaan. De eitjes van de bruine plooislak (corrigeer mij aub als dit niet correct is) en een hooiwagenkrab. Nadien zag ik nog een klein krabbetje waar lekker mee te experimenteren was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste indruk………. nog een hoop oefenen en nog veel meer te leren!!!!!! Vooral de nieuwe layout van de camera is wennen maar wel heel fijn. De aanpassing van de sluitertijd en diafragma is kinderspel en los te bedienen met 2 grote draaiwieltjes, net zoals het snel wisselen van manuele focus naar S-AF.

1 afspraak heb ik maar meteen met mijzelf gemaakt. Een doel stellen tijdens de duik en mij hieraan houden. Bijgaande foto’s zijn de eerste pogingen deze camera te doorgronden.

Op naar vele andere die nog gaan volgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief