Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Nieuws

DAN helpt waar nodig

Als duiker weet je dat je met een lidmaatschap in geval van nood kunt rekenen op DAN. Maar weet je dat de organisatie ook een speciaal fonds in het leven heeft geroepen dat mensen helpt die direct of indirect te maken hebben gehad met een duikgerelateerd ongeval?

DAN stel het heel  duidelijk: «Duiken is onze passie en duikers zijn onze familie.»  Voor DAN Europe maakt het niet uit welke taal duikers spreken of waar wonen. DAN weet wat duikers in moeilijkheden doormaken en ondersteunt op elke mogelijke.

Bijvoorbeeld via het  Claudius Obermaier Fonds, dat in 2004 door DAN Europe met de familie van Claudius Obermaier in het leven werd geroepen. Claudius Obermaier was  jonge, Duitse duiker die tijdens een technische duik kwam te overlijden. Waar nodig wordt dit fonds aangesproken om mensen te helpen die direct of indirect te maken hebben gehad met een duikgerelateerd ongeval.

Tot en met 2014 heeft het fonds maar liefst 122.355,51 euro gedoneerd om duikers in moeilijkheden en hun gezinnen te helpen. Dit gebeurde op verschillende manieren:

  • Speciale medische hulp
  • Medische evacuatie na ernstige ongevallen
  • Protheses
  • Speciaal vervoer voor mensen met een volledige verlamming
  • Studiebeurzen voor kinderen van overleden duikers

Een grote operatie vond plaats na de verwoestende tsunami die in de Indische Oceaan teisterde. Het fonds zond in het kader van een internationale task force mankracht en hulpgoederen ter waarde van ruim 65.000 euro. Ook ondersteunt het fonds  hyperbare centra en duikmedische instellingen in afgelegen gebieden in de wereld.

DAN Europe is vereerd de motor achter het fonds te zijn en een dergelijke grote verantwoordelijkheid op zich te nemen in de voortdurende wetenschap dat iedere duiker op een dag hulp zou kunnen gebruiken. Niet alleen praktische, maar juist ook humanitaire hulp.

Op de website van DAN Europe kun je de verhalen lezen van enkele mensen die steun kregen van het fonds. En wil jij helpen, dan kan dat ook. Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief