Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

DAN Europe bestaat 40 jaar!

Veertig jaar geleden zag Divers Alert Network Europe het licht. De organisatie die veel research doet op duikmedisch gebied, en duikers wereldwijd in geval van medische nood helpt, heeft  iets te vieren.

Sinds 1983 staat Divers Alert Network (DAN) Europe klaar voor duikers. In dat jaar richtte een groep gepassioneerde duikers en duikartsen de internationale organisatie op die zich richtte op de gezondheid en veiligheid van duikers waar ook ter wereld. In 40 jaar tijd is er veel vooruitgang geboekt: er is gewerkt aan het actief voorkomen van ongevallen en verminderen van langetermijneffecten, er zijn nieuwe, effectieve protocollen voor het managen van duiknoodgevallen opgesteld, er is flink geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek en er is een cultuur van duikveiligheid bewerkstelligd.

Nu in 2023 staat de gezondheid en veiligheid nog steeds centraal voor DAN Europe en als het aan hen ligt, zullen zij zich ook de komende 40 jaar samen met leden, duikorganisaties en de duikgemeenschap blijven inzetten om duiken nog veiliger te maken met het motto ‘Geïnspireerd door het verleden: een vooruitblik in de toekomst.

Benieuwd naar de hoogtepunten in de geschiedenis van DAN Europe? Klik hier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief