Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Damesteam: Stilte na de storm

Er kan weer ‘relaxt’ gedoken worden door het DiB-damesteam. De druk van het ONK is achter de rug en het is nu afwachten tot de uitslag. Maar de niet geselecteerde foto’s mogen nu getoond worden! Dit zijn de foto’s die Mieke Noordanus niet in haar selectie heeft opgenomen.

De selectie is gemaakt en van de vele, voor sommigen honderden foto’s, zijn er slechts enkele die niet voor publicatie bestemd zijn. Het publiceren van ingeleverde wedstrijdfoto’s betekent kortweg DISKWALIFICATIE. En dat wil je niet.

Maar goed, dat neemt niet weg dat ik ook best wel trots ben op plaatjes die het niet zijn geworden, en deze mogen gelukkig via het sociale netwerk wel gepubliceerd worden. Hoewel ik besloten heb hier niet al te royaal mee om te gaan.

De uitdaging voor mij was te presteren met groothoek en dan met name voor het team. En dan te bedenken dat ik pas dit duikseizoen begonnen met groothoek: de Panasonic Lumix 8mm fisheye. Wat ben ik blij met dat ding. En dat voor iemand die dacht dat alleen macrofotografie het leuk was!

Mieke-Noordanus_20180717_mosselen-68406

Spelen met het onderwerp en het licht. Ik dacht dat dit dé foto was. Maar dan bekijk je het beeld thuis goed en los van het feit dat ik er blij mee ben, mis ik toch het onderwerp. Dus deze foto is het sowieso niet geworden. Over de belichting en de kleuren ben ik best te spreken, maar een model naast de met mosselen begroeide steigerpaal bij de Kerkweg met als toevoeging een zeester of zoiets had toch een veel mooier plaatje opgeleverd.

Mieke-Noordanus_20180717_lampenkapje-68406

Ook deze is het niet geworden, anders had had ik hem hier niet getoond. Nog gedetailleerder was misschien beter geweest, maar in mijn beleving mist deze ook kleur.

Dus zowel tijdens het oefenen als tijdens de wedstrijddag heb ik me gefocust op het onderwerp dat ik in mijn hoofd had en ik hoop dat dit is gelukt. Op 29 september weten we meer. Maar vooropstaat dat ik het heel goed naar mijn zin heb gehad.

Zoet water was ook één van de opdrachten voor het team. Als fanatiek zoutwaterduiker heb ik toch de kans gewaagd in één van de zoetwaterplassen van Nederland en met fisheye. En laat nu uit deze serie de teamfoto geselecteerd zijn. Als ik dan toch in zoet water duikt, dan doe ik ook maar individueel mee aan de wedstrijd voor zoet water. Met een duik van slechts 2 uur en 45 minuten heb ik mezelf goed vermaakt. Ik heb het water verlaten omdat de accu van mijn camera leeg was, maar ik had mijn tank vacuüm kunnen zuigen, zo leuk was het.

Mieke-Noordanus_20180717_snoek-68406

Een snoek die zijn territorium bewaakte, af en toe de rietkragen indook of gewoon de diepte in verdween om even later weer terug te komen. Maar ook zijn nieuwsgierigheid won het en hij wilde zichzelf toch wel even bewonderen in mijn domepoort. Hij naderde tot ca. 5 cm afstand.

Dit is een kleine impressie van wat ik zoal heb uitgespookt, maar voor mijn echte selectie moet je echt wachten tot 29 september!

 

 

In de aanloop naar en tijdens het NK 2018 kun je het damesteam volgen in blogs en op de DuikeninBeeld-pagina op Facebook.

Klik hier voor de andere blogs van het DiB-damesteam 2018.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief