Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Dagje Zeeland in de mist

Eind oktober nog om vijf uur ’s morgens vertrekken naar de duikplaats om de drukte voor te zijn: dan ben je een echte duikfanaat! Ondanks dat Steven Stegeman een flink eind moet rijden, is hij  één van de duikfanaten die al vroeg langs de waterkant staan.


Datum:  29 oktober 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Zeeland ligt voor mij niet echt om de hoek, dus kom ik er helaas maar 1 of 2 keer per jaar om te duiken. Eind oktober stond er weer een dagje gepland. Er werd deze week extreem goed zicht gelogd, dus besloten we om vroeg te vertrekken om eventuele drukte op de stek voor te zijn.
Om 5 uur vertrokken we uit Twente en drie uur later (inclusief koffie stop) kwamen we aan bij duikstek Bergse Diepsluis. De parkeerplaats was leeg en voor 9 uur lagen we in het water. Het zicht was inderdaad erg goed de eerste duik. Zeker 7 meter! Er was een mooie zonnige herfstdag voorspeld maar helaas was de duikstek in dikke mist gehuld. We hoopten dat het zonnetje vrij spel zou krijgen en daardoor nog meer kleur onder water zou brengen. Onder water was er weer genoeg moois te zien. Kwalletjes, zeenaalden, kreeften, krabben en zee dahlia’s. Na 45 minuten in het natte pak was het tijd om op te warmen. De tweede duik was het zicht een stuk minder door een groep duikers die tijdens onze opwarm pauze het water in ging. Ook het zonnetje liet zich niet zien. Die kwam er pas door op de terugweg naar het oosten van het land. Toch was het weer genieten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief